Németh Szilárd elejtett egy gyenge poént utána pedig coming outolt, hogy már evett rovart

2018. február 21., 15:48

Szerző:

Nem kell migráció ahhoz, hogy veszélybe kerüljön a magyar gasztronómia, „de mi lesz, ha még betelepülnek” – erről beszélt ma Budapesten a magyaros gasztronómia nagy rajongója, Németh Szilárd annak kapcsán, hogy kedden Fazekas Sándor agrárminiszter már amiatt aggódott, hogy a Soros-terv működésbe lépése azzal járna, hogy Magyarországon is rovarokat vagy grillezett skorpiót kellene ennie az embereknek. 

Magyar Nemzet beszámolója szerint a Fidesz alelnöke azon borongott, hogy egyre kevesebb lacikonyha van az országban, miközben gyrososból, kebabosból, turkish kebabosból és McDonald’sból egyre több.

„Egyértelmű, nem? Ha ők lesznek többen, akkor evvel kell majd barátkozni” – jelezte, hogy szerinte is veszély fenyegeti a magyarok étkezési szokásai.

Németh Szilárd egy régi szép viccet is elmesélt:

„Németországba tíz év múlva bemegy a presszóba egy ember, és azt mondja: Alahahauhhauha Coca-Cola. Erre visszakérdez az eladó: Egy jéghideg mit kérsz?”

Sietett leszögezni, hogy ez most egy vicc volt, nem szeretett volna senkit megbántani, nem tud arabul.

A magyaros italkínálatba viszont már be is tört a szöcske
Fotó: Bárkay Tamás

Németh Szilárd kissé lefagyott, amikor azt kérdezték tőle, hogy amikor a magyar emberek biztonságáról beszélnek, akkor miért tartják fontosnak, hogy egyéb gasztronómiai és vallási kérdéseket is elővegyenek. A politikus először valószínűleg nem értette a kérdést, mert visszakérdezett: „Hogy mit?” Majd arról faggatta az újságírót, hogy személyesen ott volt-e a csepeli lakossági fórumon, ahol Fazekas Sándor előhozta a témát. Miután az újságíró jelezte, hogy nem, de látta a felvételt a miniszter szavairól, Németh úgy reagált:

„Hagyjuk már a rizsát!”.

– Ez a rovar bekattant teljesen – mondta Németh Szilárd, majd rendszertani fejtegetésekbe bocsátkozott. – A bogarak azok kicsit szűkebb kategória, a bogarak rendszertanilag osztályba tartoznak vagy rendbe. Van a bogarak rendje és az ízeltlábúak törzse, igen, valahogy így van” – mondta a Fidesz második embere, aki szerint egyébként Fazekas Sándor nem mondott olyat, hogy Soros György rovarokat akar betelepíteni az országba, és hogy rá akarja kényszeríteni a magyarokat a rovarfogyasztásra. A politikus egyébként elárulta azt is, hogy

már evett életében rovart, de nem ízlett neki.