Lime-roller: százmillió út felett

2019. szeptember 22., 09:12

Szerző:

Már százmillió felett jár a Lime e-rollerekkel megtett utak száma, így a zöld közlekedési megoldásokat kínáló mikromobilitási szolgáltató összesen 9000 tonnával csökkentette a városi közlekedésből származó szén-dioxid-kibocsátást a világ több mint 120 városában – jelentette be a cég. Budapesten kiemelkedően magas az elektromos rollerek iránti érdeklődés, a felhasználók átlagosan 14 perces utakat tesznek meg a környezetbarát járművekkel.

A Lime-mal megtett százmillió úttal több mint 4,5 millió liter üzemanyagot lehetett megspórolni, ami 1900 autó egy teljes évi üzemanyag-ellátását jelenti. A rollerekkel és egyéb elektromos járművekkel így sikeresen csökkenthetők a forgalmi dugók és a parkolás okozta nehézségek, amelyekkel egy nagyvárosnak nap mint nap szembe kell néznie.

Budapesten május óta vehetik igénybe a felhasználók a Lime e-rollerjeit, amelyek az „első és utolsó kilométer” elvén a városi közlekedés rövidebb távjaira kínálnak alternatívát. A forgalmi dugók és torlódások csökkentésével, a károsanyag-kibocsátás mérséklésével a Lime hozzájárulhat egy fenntarthatóbb élettér kialakításához.

A rendszer használatához szükséges Lime mobilalkalmazást világszerte több mint 15 millióan töltötték le, a szolgáltatás több mint 30 országban, 120-nál is több városban érhető el. A szolgáltató alkalmazottainak száma meghaladja a hétszázat, és alapítása óta összesen 777 millió dollárt fektettek a cégbe. / K. T.