Új vezérigazgatót neveztek ki a MÁV-START Zrt. élére

Ungvári Csabát a MÁV-START Zrt. vezérigazgatói, Pál Lászlót a MÁV Zrt. általános vezérigazgató-helyettesi posztjára nevezték ki - közölte a cég kommunikációs igazgatósága.

2012. május 23., 06:41

A MÁV Zrt. tájékoztatása szerint Ungvári Csaba a GYSEV Zrt. vezérigazgató-helyettesi posztjáról érkezett a MÁV személyszállítási leányvállalatához - írja a

hirado.hu.

A szakember a GYSEV-nél a vállalat egységes pénzügyi gazdálkodási stratégiájáért, valamint az irányítása alá tartozó szervezetek osztrák és magyar üzem területen végzett hatékony és eredményes tevékenységéért felelt. Ungvári Csaba korábban a SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft.-nél, valamint a Spar Österreichische Warenhandels AG-nál szerzett évtizedes pénzügyi, számviteli és kontrolling tapasztalatot.

Pál László 1986-tól 2010-ig a MÁV-nál dolgozott, 1986-tól 1996-ig a MÁV hatvani pályafenntartási főnökségén a vasúti pálya állapotával összefüggő munkák irányítását végezte, majd 1996-tól a pályagazdálkodási főnökség vezetőhelyettese lett, ezt követően 4 évig központvezető volt.

A GYSEV Zrt.-nél 2010-től a vasúti projektjeinek előkészítéséért és lebonyolításáért felelős projektiroda vezetőjeként dolgozott - írja közleményében a MÁV Zrt. kommunikációs igazgatósága.

2024. május 7., 09:18

A forint a hónap eleji kezdésnél 0,6 százalékkal áll erősebben az euróval, 1,6 százalékkal erősebben a dollárral és 0,2 százalékkal erősebben a svájci frankkal szemben.