Napos oldal: 77 milliárdos, gigantikus golfközpontot épít Széles Gábor Zalában

2018. november 19., 12:17

Szerző:

Golfpályából turisztikai központtá alakul a Zala Springs. A Zalacsányban már eddig átadott 18 lyukú pályára, klubházra és lakóépületekre úgy látszik van igény, hiszen minimum 3 ezer eurós, azaz

több mint egymillió forintos négyzetméteráron keltek el a Zala Springs Golf Resort első lakóegységei.

– írja a napi.hu.

Az ország egyetlen nemzetközi színvonalú golfpálya-fejlesztésének első szakasza október végén lezárult. A pályát három évvel ezelőtt 2015-ben nyitották meg, azóta több lakóépületet, klubházat és éttermet adtak át, és hamarosan elstartol egy ötcsillagos hotel építése is, amelyet egy termálvizes tó mellé terveznek.

Fotó: zalasprings.hu

A Széles Gábor érdekeltségi körébe tartozó 160 hektáros terület fejlesztésére eddig mintegy 9 milliárd forintot fordítottak – bankhitel igénybevétele nélkül.

A külföldi golfozók körében már most is népszerű Zala Springs Golf Resort teljes kiépítése azonban mintegy

77 milliárd forintos nagyságrendet érhet el.

ebből ötszáz lakóegységet – lakást és villákat – ötcsillagos szállodát, üzleteket, wellness központot, éttermeket és más prémium szolgáltatásokat hoznak létre. A beruházás így joggal nevezhető Kelet-Közép-Európa egyik legjelentősebb turisztikai fejlesztésének.

16:32

Már rögtön az első negyedévben elérte az egész évre tervezett hiánycél 58 százalékát a kormány, aminek két legfőbb oka a 13. havi nyugdíj kifizetése, valamint a magas hozamú inflációkövető lakossági állampapírok után fizetendő kamatok voltak. Ebből adódóan a költségvetés kiigazítása elkerülhetetlen, amit minden bizonnyal a lakosság is megérez majd.

Amióta csökken az infláció és az alapkamat, azóta egyre olcsóbbak a lakáshitelek is. A Bankmonitor szakértőinek ezért mind többen teszik fel a kérdést: meddig folytatódik a kamatcsökkenés, mikor érjük el a 2 évvel ezelőtti kamatszintet? A válasz azonban sajnos nem az, amit sokan várnak.