Egy lépést sem kell tennie, ha a 168 Óra legújabb számát kézbe szeretné venni!

Baromfifeldolgozó üzemet adott át Vietnámban Nagy István agrárminiszter

2019. október 24. 16:06 - szerző: MTI

 Az agrárium különböző területeinek fejlesztéséről, az éghajlatváltozás hatásairól, a vízgadálkodásról, valamint az oktatási, kutatási területen megvalósítható együttműködésről is egyeztetett Nagy István agrárminiszter Vietnamban - ismertette az agrártárca (AM) csütörtökön az MTI-vel.

A minisztérium közleménye szerint a magyar miniszter Nguyen Xuan Cuonggal, Vietnam mezőgazdasági és vidékfejlesztési miniszterével csütörtökön reggel adták át a Master Good Kft. Thanh Hoa tartományában felépült baromfifeldolgozó üzemét.

A 12 millió eurós beruházással megvalósult üzem nagy részét, 60 százalékát magyar gép- és technológiagyártók biztosították. A tervek szerint évente 8 millió baromfit nevelnek és dolgoznak majd fel az üzemben, ami a közlemény szerint minőségi fordulópontot jelent majd az ország mezőgazdaságában.

A miniszter szerint ez az együttműködés óriási elismerés a magyar vállalatoknak, amelyek a legmodernebb agrártechnológiát, innovációt helyezik előtérbe a működésük során. A 21. századi, piacképes agrárium felépítése elképzelhetetlen a nemzetközi együttműködések nélkül.