Mészárosék apránként beolvasztják Simicska egykori agrárcégeit, a médiáját többnyire felszámolják

2020. február 21., 12:55

Szerző:

A miniszterelnök korábbi legnagyobb szövetségesének érdekeltségei közvetítőemberek révén jelenlegi szövetségesének birodalmába olvadnak – írja az mfor.hu

Simicska Lajos mezőgazdasággal foglalkozó vállalkozásai közül a Mezort Általános Befektetési Zrt., a MóriczFarm Kft. és a Óvár-Agro Befektetési, Szolgáltató és Kereskedelmi Zrt. is a Talentis Agro Zrt.-be olvadt be, amely Mészáros Lőrincnek a feleségével közös cége.

Egyetlen mezőgazdasági profilú céget tartott meg Simicska egyébként, a Hárskúti Mezőgazdasági Zrt.-t, amely tevékenységet váltott, kecsketenyésztés helyett lótenyésztésre tért ár.

A médiacégek közül jogutód nélkül szűnt meg az egykori Metropol ingyenes napilapot kiadó MTG Metro Gratis Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. és a szintén Megapolis-tulajdon sonitusMedia Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. is. Végelszámolás alá került a Nemzet Lap- és Könyvkiadó Kft. és a Lánchíd Kereskedőház Kft. is, a reklámban utazó VM Eger Hirdetésszervező, Hirdetésközvetítő és Tanácsadó Kft.  A Lánchíd Rádió Műsorszolgáltató Kft. pedig Mészáros egyik szövetségeséhez, Tima Jánoshoz, Alcsútdoboz fideszes alpolgármesteréhez került. Simicska volt óriásplakátos cége pedig már a Pro-Ráta Holding Zrt.-hez tartozik.

 

16:32

Már rögtön az első negyedévben elérte az egész évre tervezett hiánycél 58 százalékát a kormány, aminek két legfőbb oka a 13. havi nyugdíj kifizetése, valamint a magas hozamú inflációkövető lakossági állampapírok után fizetendő kamatok voltak. Ebből adódóan a költségvetés kiigazítása elkerülhetetlen, amit minden bizonnyal a lakosság is megérez majd.

Amióta csökken az infláció és az alapkamat, azóta egyre olcsóbbak a lakáshitelek is. A Bankmonitor szakértőinek ezért mind többen teszik fel a kérdést: meddig folytatódik a kamatcsökkenés, mikor érjük el a 2 évvel ezelőtti kamatszintet? A válasz azonban sajnos nem az, amit sokan várnak.