Változás! Már szerdától hozzájuthat az újságárusoknál a legfrissebb 168 Órához!

Mészárosék apránként beolvasztják Simicska egykori agrárcégeit, a médiáját többnyire felszámolják

2020. február 21. 12:55 - szerző: 168 Óra

A miniszterelnök korábbi legnagyobb szövetségesének érdekeltségei közvetítőemberek révén jelenlegi szövetségesének birodalmába olvadnak – írja az mfor.hu

Simicska Lajos mezőgazdasággal foglalkozó vállalkozásai közül a Mezort Általános Befektetési Zrt., a MóriczFarm Kft. és a Óvár-Agro Befektetési, Szolgáltató és Kereskedelmi Zrt. is a Talentis Agro Zrt.-be olvadt be, amely Mészáros Lőrincnek a feleségével közös cége.

Egyetlen mezőgazdasági profilú céget tartott meg Simicska egyébként, a Hárskúti Mezőgazdasági Zrt.-t, amely tevékenységet váltott, kecsketenyésztés helyett lótenyésztésre tért ár.

A médiacégek közül jogutód nélkül szűnt meg az egykori Metropol ingyenes napilapot kiadó MTG Metro Gratis Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. és a szintén Megapolis-tulajdon sonitusMedia Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. is. Végelszámolás alá került a Nemzet Lap- és Könyvkiadó Kft. és a Lánchíd Kereskedőház Kft. is, a reklámban utazó VM Eger Hirdetésszervező, Hirdetésközvetítő és Tanácsadó Kft.  A Lánchíd Rádió Műsorszolgáltató Kft. pedig Mészáros egyik szövetségeséhez, Tima Jánoshoz, Alcsútdoboz fideszes alpolgármesteréhez került. Simicska volt óriásplakátos cége pedig már a Pro-Ráta Holding Zrt.-hez tartozik.