18 milliárdos luxusszállodát épít a horvát tengerparton Mészáros Lőrinc, a magyar tajkun

2020. szeptember 27., 08:58

Szerző:

50 millió eurós hotelt épít az NK Osijek tulajdonosa, a „madarski tajkun” (magyar mágnás) Ičićiben - idézi a horvát lap, a Novi list cikkének címét a 444. 

Persze nem másról,  mint Mészáros Lőrincről van szó, aki az újság szerint ötcsillagos, 180 szobás hotelt húz fel nagyjából 20 ezer négyzetméteren, az Isztriai-félszigeten, Opatija és Lovran között, a tengerparton.

A magyar tajkun
Fotó: Kovalovszky Dániel

A luxusszállót közelebbről a Riva’s Hotels & Resorts nevű társaság építi, ezt nyáron vásárolta meg Mészáros egyik cége, a Talentis. 

A projektet vezető Denis Šikljan azt nyilatkozta a lapnak, hogy az év végén kezdődő és két és fél évesre tervezett építkezés során kialakítanak egy többfunkciós teret, amely nyitott lesz a külső látogatóknak, illetve egy gyalogoshíddal is szolgálják a helyiek érdekeit.

Šikljan hangsúlyozta, hogy Mészáros Lőrincnek személyesen is fontos a horvát turizmus fejlesztése, a cégcsoportja pedig rengeteg szállodával rendelkezik már Magyarországon és a régióban. Így igaz, a kiterjedt Mészáros-birodalomhoz tartozó Hunguest láncnak 26 szállodája van Magyarországon, Montenegróban, Ausztriában és Erdélyben.

 

Tegnap 16:32

Már rögtön az első negyedévben elérte az egész évre tervezett hiánycél 58 százalékát a kormány, aminek két legfőbb oka a 13. havi nyugdíj kifizetése, valamint a magas hozamú inflációkövető lakossági állampapírok után fizetendő kamatok voltak. Ebből adódóan a költségvetés kiigazítása elkerülhetetlen, amit minden bizonnyal a lakosság is megérez majd.

Amióta csökken az infláció és az alapkamat, azóta egyre olcsóbbak a lakáshitelek is. A Bankmonitor szakértőinek ezért mind többen teszik fel a kérdést: meddig folytatódik a kamatcsökkenés, mikor érjük el a 2 évvel ezelőtti kamatszintet? A válasz azonban sajnos nem az, amit sokan várnak.