Negyedmilliárdért állít helyre egy csatornát a Balaton-felvidéken Mészáros Lőrinc

2020. február 18., 10:59

Szerző:

A Balaton-felvidéken folyó Séd-Nádor elkerülő csatorna helyreállításánál a mederrendezési és műtárgyépítési feladatokat az Opus Global Nyrt.-hez tartozó Mészáros és Mészáros Kft. végezheti mintegy 251 millió forintból - közölte az Opus Global Nyrt. kedden az MTI-vel.

A közlemény szerint a Séd-Nádor vízfolyást a Bakony hegység északi részén, a Herend térségében fakadó tiszta vizű karsztforrások táplálják. A vízfolyás Séd része Veszprémen keresztül húzódik délkeleti irányba, az Ősi duzzasztótól lefelé pedig már Nádor-csatorna néven halad tovább. A Séd-Nádor vízfolyás környezeti kárainak felszámolása 2009-ben indult, a munkálatokat a balatonfűzfői Nitrokémia Környezetvédelmi Tanácsadó és Szolgáltató Zrt. végzi.

A kármentesítési munkák biztonságos és eredményes folytatásához kiegészítő vízépítési munkákra van szükség, sor kerül a Séd-Nádor elkerülő csatorna helyreállítására mederrendezési és műtárgyépítési feladatok ellátásával. A munkálatokat a Mészáros és Mészáros Kft. végezheti, a beruházással az elkerülő csatorna könnyen kezelhetővé és fenntarthatóvá válik, elősegítve ezzel a csatorna vízminőségének javulását. Mindezekkel együtt lehetővé válik a kármentesítés alatt található halastavak biztonságos vízellátása is.

  

 

 

Tegnap 16:32

Már rögtön az első negyedévben elérte az egész évre tervezett hiánycél 58 százalékát a kormány, aminek két legfőbb oka a 13. havi nyugdíj kifizetése, valamint a magas hozamú inflációkövető lakossági állampapírok után fizetendő kamatok voltak. Ebből adódóan a költségvetés kiigazítása elkerülhetetlen, amit minden bizonnyal a lakosság is megérez majd.

Amióta csökken az infláció és az alapkamat, azóta egyre olcsóbbak a lakáshitelek is. A Bankmonitor szakértőinek ezért mind többen teszik fel a kérdést: meddig folytatódik a kamatcsökkenés, mikor érjük el a 2 évvel ezelőtti kamatszintet? A válasz azonban sajnos nem az, amit sokan várnak.