Már az amerikai Forbes is felfigyelt a hiperszorgalmas Mészáros Lőrincre, a lap szerint ő a világ 2057. leggazdagabb embere

2019. március 5., 16:45

Szerző:

Egymilliárd dolláros vagyonnal „Mészáros Lőrinc" a világ 2057. leggazdagabb embere a Forbes amerikai kiadásának legfrissebb listája szerint.

A felcsúti parafenomén most először került be a dollármilliárdosok közé, ugyanakkor a lap becslései szerint még mindig Csányi Sándor a leggazdagabb magyar a maga 1,1 milliárd dolláros vagyonával. Az OTP elnök-vezérigazgatója az 1999. helyről az 1941. helyre lépett előre.

Fotó: Kovalovszky Dániel

Ez egyébként valami oknál fogva nincs összhangban azzal, amit a lap magyar kiadása állít, eszerint ugyanis a most 381,3 milliárdos becsült vagyonnal rendelkező  Mészáros már bőven dollármilliárdos és megelőzi Csányi Sándort, akinek ennél nagyjából 70 milliárd forinttal kevesebbje van.

A lap 2153 milliárdost számolt össze a világon, a listán szereplők összvagyona 8,7 ezer milliárd dollár. A világ leggazdagabb embere továbbra is Jeff Bezos, az Amazon alapítója 131 milliárd dolláros vagyonnal rendelkezik– írja a 24.hu.

16:32

Már rögtön az első negyedévben elérte az egész évre tervezett hiánycél 58 százalékát a kormány, aminek két legfőbb oka a 13. havi nyugdíj kifizetése, valamint a magas hozamú inflációkövető lakossági állampapírok után fizetendő kamatok voltak. Ebből adódóan a költségvetés kiigazítása elkerülhetetlen, amit minden bizonnyal a lakosság is megérez majd.

Amióta csökken az infláció és az alapkamat, azóta egyre olcsóbbak a lakáshitelek is. A Bankmonitor szakértőinek ezért mind többen teszik fel a kérdést: meddig folytatódik a kamatcsökkenés, mikor érjük el a 2 évvel ezelőtti kamatszintet? A válasz azonban sajnos nem az, amit sokan várnak.