Két hónapja tart 2019, de a felcsúti alapítvány már kapott egymilliárd forint taót

2019. március 8., 16:21

Szerző:

A Puskás Akadémiát fenntartó Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítványnak az idei szezonban 2,3 milliárd forintos tao-támogatást hagyott jóvá a Magyar Labdarúgó Szövetség, amiből többek között luxus kategóriásnak tűnő edzőtáborokra költenének a személyi jellegű kiadások és az infrastruktúra fejlesztése mellett – írja az mfor.

A felcsúti alapítványhoz az MLSZ adatai alapján az elmúlt napokban érkezhetett egy jelentősebb összeg, 1,039 milliárd forint. Arról nincs információ, hogy ezt az összeget egy cég ajánlotta-e fel az alapítványnak.

Pancho Aréna
Fotó: pfla.com

Más látványcsapat-sportágak esetében is akadtak idén milliárdos projektek, de a pénzek lehívása távolról sem megy annyira zökkenőmentesen, mint a felcsúti alapítványnál.

A vízilabda és a röplabda területén nem voltak idén milliárdos tao-igénylések.

A portál összesítése alapján a legmagasabb arányban a vízilabdás sportegyesületek jártak eddig sikerrel, hiszen az igényel 8,5 milliárdból 6,4-et már megkaptak. Ettől csak kicsivel maradnak el a kosárlabdások, 72,2 százalékát már lehívták az összesen igényelt 15,5 milliárdnak.

A labdarúgás területén 67,7 százalékos a lehívások aránya, ami 25,8 milliárdot jelent az MLSZ által jóváhagyott 38,1 milliárdból. A tao gyűjtése a röplabda és a kézilabda egyesületeknél tűnik a legproblémásabbnak, mivel az előbbi esetben a jóváhagyott támogatások 59 százalékát gyűjtötték össze az egyesületek, 4,9 milliárdot, a kézilabdásoknál viszont a jóváhagyott 37,1 milliárd forintból eddig csak 19,6 milliárdról állítottak ki igazolást.

10:48

Amióta csökken az infláció és az alapkamat, azóta egyre olcsóbbak a lakáshitelek is. A Bankmonitor szakértőinek ezért mind többen teszik fel a kérdést: meddig folytatódik a kamatcsökkenés, mikor érjük el a 2 évvel ezelőtti kamatszintet? A válasz azonban sajnos nem az, amit sokan várnak.