Szívesen! Kis híján 18 milliárd forinttal támogatják a magyar adófizetők Mészáros Lőrinc szállodaláncát

2020. június 2., 13:48

Szerző:

Mészáros Lőrinc cégcsoportjára, Az Opus Global Nyrt. működésére a járvány okozta intézkedések jelentős, de nem kritikus hatással vannak. A jelen helyzet egyik legnagyobb kárvallottja a turizmus, amely a Hunguest-lánc révén egyik fontos divíziója a cégcsoportnak. Márciusban felfüggesztették a szállodáik működését, majd úgy döntöttek, hogy előrehozzák az eredetileg jövő év elejére tervezett felújításokat. Mivel a kijelölt hotelekben a munkálatok huzamosabb ideig, akár két évig is eltarthatnak, elkerülhetetlenné vált a csoportos létszámcsökkentés, ez a lépés a turizmus munkavállalóinak több mint 50 százalékát érinti – idézi az Opus negyedéves tőzsdei jelentését az MTI.

Ugyanakkor arra is rámutattak, hogy a felújítások eredményeként a Hunguest csoport már

négycsillag, illetve négycsillag superior szállodákkal erősíti piacvezető szerepét.

Arról is beszámoltak, hogy „a Hunguest a Hotels  a Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt. és a Kisfaludy2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. által közösen a Kisfaludy Szálláshelyfejlesztési Konstrukció - nagy kapacitású meglévő szállodák fejlesztés és új szállodák létesítése - programban támogatásként 14 szálloda vonatkozásában, összességében

17,724 milliárd forint támogatási összegre vált jogosulttá."

16:32

Már rögtön az első negyedévben elérte az egész évre tervezett hiánycél 58 százalékát a kormány, aminek két legfőbb oka a 13. havi nyugdíj kifizetése, valamint a magas hozamú inflációkövető lakossági állampapírok után fizetendő kamatok voltak. Ebből adódóan a költségvetés kiigazítása elkerülhetetlen, amit minden bizonnyal a lakosság is megérez majd.

Amióta csökken az infláció és az alapkamat, azóta egyre olcsóbbak a lakáshitelek is. A Bankmonitor szakértőinek ezért mind többen teszik fel a kérdést: meddig folytatódik a kamatcsökkenés, mikor érjük el a 2 évvel ezelőtti kamatszintet? A válasz azonban sajnos nem az, amit sokan várnak.