Februárban jön az új 500-as bankjegy, elég meglepően néz ki

2018. december 17., 16:15

Szerző:

A Magyar Nemzeti Bank által a forint bankjegyek 2014-ben megkezdett megújítása a lezárásához közeledik. A bankjegycsere következő lépéseként a jövő év elején, 2019. február 1-től kerülnek forgalomba az új 500 forintos bankjegyek, amelyek régi változataival 2019. október 31-ig fizethetünk majd.

Így néz ki az új bankó elölről és hátulról:

A régi 10 000 forintos bankjegyek bevonásáról még nem hozott döntést az MNB, ezért e címletnek mind a régi, mind az új változata továbbra is korlátozások nélkül használható a készpénzforgalomban. 

Tegnap 16:32

Már rögtön az első negyedévben elérte az egész évre tervezett hiánycél 58 százalékát a kormány, aminek két legfőbb oka a 13. havi nyugdíj kifizetése, valamint a magas hozamú inflációkövető lakossági állampapírok után fizetendő kamatok voltak. Ebből adódóan a költségvetés kiigazítása elkerülhetetlen, amit minden bizonnyal a lakosság is megérez majd.

Amióta csökken az infláció és az alapkamat, azóta egyre olcsóbbak a lakáshitelek is. A Bankmonitor szakértőinek ezért mind többen teszik fel a kérdést: meddig folytatódik a kamatcsökkenés, mikor érjük el a 2 évvel ezelőtti kamatszintet? A válasz azonban sajnos nem az, amit sokan várnak.