Egy komplett vasúti üzletág csöppent hirtelen Mészáros Lőrinc lányának és vejének ölébe

2020. január 3., 13:28

Szerző:

Módosította a MÁV a Penta Industry Kft.-vel és a Homlok Zrt.-vel a kisvárdai állomás korszerűsítésére eredetileg még 2017-ben kötött, 5,1 milliárd forint értékű szerződését – derül ki az uniós közbeszerzési értesítőben megjelent hirdetményből.

 

A szerződésmódosításra azért volt szükség, mert a Penta 2019. júniusában „átruházta (szerződéseket, eszközöket és munkavállalókat magában foglaló) Vasútépítési Üzletágát a Homlok Építő Zrt. részére” – írja a hvg.hu.

Az álompár: Mészáros Ágnes és Homlok Zsolt

 

A Homlok Zrt. vezérigazgatója Homlok Zsolt, többségi tulajdonosa pedig egy áttétellel Homlok Zsolt és felesége, Homlok-Mészáros Ágnes, Mészáros Lőrinc felcsúti dollármilliárdos lánya. Homlok 2016 novemberében alakította meg cégét, a Homlok Építő Zrt-t, az első évben hatszázezer forint árbevételt ért el, de már 2017-ben 650 millió forintra rúgott a cég bevétele, 2018-ban pedig már közel négymilliárd forintot sikerült betermelnie.

Tegnap 16:32

Már rögtön az első negyedévben elérte az egész évre tervezett hiánycél 58 százalékát a kormány, aminek két legfőbb oka a 13. havi nyugdíj kifizetése, valamint a magas hozamú inflációkövető lakossági állampapírok után fizetendő kamatok voltak. Ebből adódóan a költségvetés kiigazítása elkerülhetetlen, amit minden bizonnyal a lakosság is megérez majd.

Amióta csökken az infláció és az alapkamat, azóta egyre olcsóbbak a lakáshitelek is. A Bankmonitor szakértőinek ezért mind többen teszik fel a kérdést: meddig folytatódik a kamatcsökkenés, mikor érjük el a 2 évvel ezelőtti kamatszintet? A válasz azonban sajnos nem az, amit sokan várnak.