24 millióért építtetnek beköszönőfalat a kaposvári sportközpontnál Mészáros Lőrinccel, ennyiért kertes családi házat lehet venni a városban

2019. augusztus 24., 09:08

Szerző:

Készül a beköszönőfal a sportközpontnál – osztotta meg büszkén augusztus elején a Facebookon a hírt Dér Tamás, Kaposvár alpolgármestere, a létesítmény igazgatója. A napokban Kováts Imre, a Demokratikus Koalíció (DK) önkormányzati képviselője nyilvánosságra hozta, hogy a beköszönőfal 23,66 millió forintjába került a kaposváriaknak – írja a Népszava.

Ennyi pénzért 80-90 négyzetméteres belvárosi lakást, vagy csaknem kétszáz négyzetméteres zöldövezeti családi házat lehet venni a somogyi megyeszékhelyen.

Egy kertes családi ház ára
Fotó: Facebook/Dér Tamás

Az építményt a legjobb anyagokból is ki lehetett volna hozni tízmillió forintból – mondta a lapnak egy helyi építész.

A multifunkciós sportarénát május elején adták át, az eredetileg 4,399 milliárd forintos beruházást a Mészáros Lőrinc-féle ZÁÉV Zrt., valamint a Tiborcz Istvánnal jó kapcsolatokat ápoló, Paár Attilához köthető FÉSZ Zrt. konzorciuma nyerte el. A költségek persze nem sokkal az átadás előtt emelkedtek, végül

4,67 milliárdból sikerült felhúzni a cirka két és félezres csarnokot. 

A beköszönőfalnak egyébként július 15-re állnia kellett volna, de még mindig körbe van kerítve, mint munkaterület. 

 

 

16:32

Már rögtön az első negyedévben elérte az egész évre tervezett hiánycél 58 százalékát a kormány, aminek két legfőbb oka a 13. havi nyugdíj kifizetése, valamint a magas hozamú inflációkövető lakossági állampapírok után fizetendő kamatok voltak. Ebből adódóan a költségvetés kiigazítása elkerülhetetlen, amit minden bizonnyal a lakosság is megérez majd.

Amióta csökken az infláció és az alapkamat, azóta egyre olcsóbbak a lakáshitelek is. A Bankmonitor szakértőinek ezért mind többen teszik fel a kérdést: meddig folytatódik a kamatcsökkenés, mikor érjük el a 2 évvel ezelőtti kamatszintet? A válasz azonban sajnos nem az, amit sokan várnak.