Az Orbán-kormány úgy határozott, hogy ezer forinttal olcsóbb lesz a harkányi gyógyfürdő felújítása

2019. január 29., 13:53

Szerző:

Ezer forinttal olcsóbb lesz a harkányi fürdő felújítása – derül ki a Magyar Közlöny legfrissebb számából. A kormány úgy rendelkezett, hogy a Harkányi Gyógy- és Strandfürdő fejlesztéséhez szükséges egyes intézkedésekről szóló 1837/2018. Korm. határozat 1.10 pontjában

a 454 475 500 szövegrész helyébe a 454 474 500 szöveg lép.

December végén kapott a harkányi fürdő 3 milliárd forintot a kormánytól. A pénzből medencecsarnokot és „gyermekbirodalmat” építenek.

(hvg.hu nyomán)

16:32

Már rögtön az első negyedévben elérte az egész évre tervezett hiánycél 58 százalékát a kormány, aminek két legfőbb oka a 13. havi nyugdíj kifizetése, valamint a magas hozamú inflációkövető lakossági állampapírok után fizetendő kamatok voltak. Ebből adódóan a költségvetés kiigazítása elkerülhetetlen, amit minden bizonnyal a lakosság is megérez majd.

Amióta csökken az infláció és az alapkamat, azóta egyre olcsóbbak a lakáshitelek is. A Bankmonitor szakértőinek ezért mind többen teszik fel a kérdést: meddig folytatódik a kamatcsökkenés, mikor érjük el a 2 évvel ezelőtti kamatszintet? A válasz azonban sajnos nem az, amit sokan várnak.