A Levegő Munkacsoport kapta Demján londoni kártyanyereményét

A Demján Sándor Alapítvány és a Levegő Munkacsoport mai közös sajtótájékoztatóján bejelentették, hogy Demján Sándor alapító az Alapítványán keresztül kívánja hasznosítani a legutóbbi póker világversenyen elért nyereményét. A londoni versenyen Demján Sándor 13 ezer angol font összegű nyereményt ért el – amatőrként a profik között!

2011. október 13., 16:39

Miután ez alkalommal is a közjó javára kívánja felajánlani nyereményét, az Alapítvány most a Levegő Munkacsoport erőfeszítéseit támogatja a budapestiek jobb levegőjének megteremtéséhez való hozzájárulásával, illetve ezzel a lakosság jobb életminőségének előmozdítását is szeretné segíteni.

A Demján Sándor Alapítvány képviselői reményüket fejezték ki, hogy ez a példa számos követőre talál, s ha a „kritikus tömeget” egyszer elérjük, akkor már kézzel foghatóan, illetve „belélegezhetően” fogjuk mindannyian élvezni ennek egészségre, közérzetre – akár még az idegenforgalom erősödésére – gyakorolt jótékony hatását!

A Demján Sándor Alapítványt Demján Sándor 1994-ben alapította. A 2006. évi stratégiaváltást követően az Alapítvány legfontosabb céljává a magyar szellemiség eredményeinek megőrzéséhez való hozzájárulás, de mindenekelőtt a magyar oktatás, a köznevelés és a tudományosság támogatása vált. Az Alapítvány markánsan a magyar oktatás területén a tehetséges, hátrányos helyzetű tanulók felzárkóztatásával a legnagyobb szabású ilyen magánkezdeményezéssé vált.

Az Új Comenius Program keretében évente mintegy 2300 nappali tagozaton felsőfokú tanulmányokat folytató hallgató részesül havi 20-20 ezer forintos ösztöndíj támogatásban. Az ösztöndíjak odaítéléséről az érintett felsőoktatási intézmények diákönkormányzatai döntenek. A Program bővülése pedig lehetővé tette, hogy a legjobb tanulmányi eredményeket elérőket külföldön folytatandó tanulmányaikban jelentős ösztöndíj nyújtásával segítse. A Program lehetőséget ad évente egy Fulbright-ösztöndíjas teljes költségeinek a biztosítására.

Ugyancsak sajátos arculata az Alapítványnak a két kistérségi tanulmányi-támogatási és felzárkóztatási program, amely a nyírbátori és az encsi kistérségek hatvanegy településén lakó, hátrányos helyzetű, sokszor mélyszegénységben élő gyermekek részére nyújt hathatós támogatást. A Program eredményei kézzelfoghatóan bizonyítják annak hasznosságát.

Ugyancsak a leghátrányosabb körülmények között élő gyermekek részére nyújtandó segítés volt a Roma Oktatási Alappal beindított együttműködésnek a célja. Mindezek mellett az Alapítvány még számos területen folytat jelentős támogatási tevékenységet. Komoly eredményként könyvelhető el, hogy az elmúlt gazdasági-pénzügyi válság körülményei között az Alapítvány megőrizte és fenntartotta a fő irányokban vállalt kötelezettségek finanszírozását.

A Levegő Munkacsoporttal való együttműködés már csaknem évtizedes múltra tekint vissza. Az Alapítvány oktatástámogatási stratégiájába ez úgy illeszkedik, hogy mindenekelőtt a környezetvédelmi szemléletváltáshoz, a környezetvédelmi kultúra terjesztéséhez és a környezetbarát oktatási elvek elterjesztéséhez, bővítéséhez kíván hozzájárulni, így támogatja a Munkacsoport tevékenységét. Komoly, kipróbált és kölcsönösen előnyös együttműködés ez, amelynek „eredményeit” reményeink szerint a legszélesebb társadalmi közösség élvezheti majd!

16:32

Már rögtön az első negyedévben elérte az egész évre tervezett hiánycél 58 százalékát a kormány, aminek két legfőbb oka a 13. havi nyugdíj kifizetése, valamint a magas hozamú inflációkövető lakossági állampapírok után fizetendő kamatok voltak. Ebből adódóan a költségvetés kiigazítása elkerülhetetlen, amit minden bizonnyal a lakosság is megérez majd.

Amióta csökken az infláció és az alapkamat, azóta egyre olcsóbbak a lakáshitelek is. A Bankmonitor szakértőinek ezért mind többen teszik fel a kérdést: meddig folytatódik a kamatcsökkenés, mikor érjük el a 2 évvel ezelőtti kamatszintet? A válasz azonban sajnos nem az, amit sokan várnak.