Videó – Tortával „rajzolt” a Mona Lisa festményre egy nőnek álcázott bohém tolószékes férfi

Kerekesszékes idős hölgynek álcázta magát az a fiatal férfi, aki tortát kent szét a híres Mona Lisa festményt védő üvegen a párizsi Louvre Múzeumban, hogy „megmentse a bolygót”.

2022. május 30., 16:35

Szerző:

A zavarba ejtő incidens vasárnap történt, az esetről számos felvétel kezdett keringeni az interneten. Egy szemtanú a Twitteren azt írta, hogy a női parókát viselő támadó hirtelen felpattant a kerekesszékéből, és megpróbálta betörni a festményt védő golyóálló üveget, majd amikor ez nem sikerült neki, fehér színű tortakrémet kent szét rajta. Mielőtt a biztonsági emberek elvezették a helyszínről, még vörös rózsákat is szétszórt a teremben.

Egy ugyancsak a Twitteren megjelent videófelvételen a férfi azt kiabálja franciául, hogy „vannak, akik épp lerombolják a Földet. Művészek, gondoljatok a Földre! Ezért tettem, amit tettem. Gondoljatok a bolygóra!”

Az akció során a festményben nem keletkezett kár.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Twitter)

 

Szándékosan savat itattak meg egy férfival még márciusban, mert sokat tud egy kiterjedt csalási ügyről, és el akarták hallgattatni. Az áldozathoz állítólag nem hívtak mentőt, csak kirakták a Péterfy utcai kórháznál. A rendőrség ismeretlen tettes ellen folytat büntetőeljárást - írja az rtl.hu.