Vacsővel ütötte rabtársát a börtönben

A vádlott a mindvégig fekvő helyzetben lévő és testét kezeivel védeni próbáló sértett jobb lábszárát is megütötte a vascsővel.

2021. szeptember 29., 06:29

Szerző:

A Szombathelyi Járásbíróság előkészítő ülésen súlyos testi sértés bűntette miatt az erőszakos többszörös visszaeső vádlottat 2 év 6 hónap fegyházra ítélte azzal, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható, írja a birosag.hu. 

A vádlott 2019. augusztus 31-én a Szombathelyi Országos Büntetésvégrehajtási Intézet egyik zárkájában előzetes szóváltást követően, tettleg bántalmazta fogvatartott-társát úgy, hogy az ágy létrájának egyik vascsövével, a saját ágyában fekvő sértettre támadt, először többször a hátán megrúgta, és amikor a sértett felé fordult a kezében lévő vascsővel ütlegelni kezdte. A sértett a feje irányába tett ütéseket a kezével próbálta kivédeni, amelynek következtében a vádlott ütései részben a feje elé tartott bal tenyerét, illetőleg jobb kezének alkarját, könyökét, részben pedig a homlokát érték. A vádlott a mindvégig fekvő helyzetben lévő és testét kezeivel védeni próbáló sértett jobb lábszárát is megütötte a vascsővel. A sértett többszörös sérülései együttesen 8 napon túl gyógyuló, súlyos sérülésnek minősülnek, együttes gyógytartamuk 6 hét. Az ítélet jogerős.

Szándékosan savat itattak meg egy férfival még márciusban, mert sokat tud egy kiterjedt csalási ügyről, és el akarták hallgattatni. Az áldozathoz állítólag nem hívtak mentőt, csak kirakták a Péterfy utcai kórháznál. A rendőrség ismeretlen tettes ellen folytat büntetőeljárást - írja az rtl.hu.