Fogházbüntetésre ítéltek egy zebrán gázoló buszsofőrt Kecskeméten

Nem jogerősen egy év fogházbüntetésre ítélte, illetve három és fél évre eltiltotta a járművezetéstől a Kecskeméti Járásbíróság azt a buszsofőrt, aki 2019 augusztusában zebrán gázolt el egy gyalogost Kecskeméten, közölte a Kecskeméti Törvényszék sajtóosztálya kedden az MTI-vel.

2023. március 21., 11:41

Szerző:

Sárközy Szabolcs sajtószóvivő tájékoztatása szerint a 38 éves hajmáskéri férfi a megengedett sebességhatáron belül közlekedett az autóbusszal 2019. augusztus 2-án este Kecskemét belvárosában. A helyi járatot vezető férfi egy kijelölt gyalogos-átkelőhelyen nem biztosított elsőbbséget, és a jármű elejével elütötte a már a zebrán lévő gyalogost.     

A sértett a baleset következtében olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy két nappal a kórházba szállítás után életét vesztette. A férfi ellen a Kecskeméti Járási Ügyészség halálos közúti baleset okozása miatt emelt vádat.

(Fotó: KTSDESIGN / SCIENCE PHOTO LIBRARY / KTS / Science Photo Library via AFP)

Szándékosan savat itattak meg egy férfival még márciusban, mert sokat tud egy kiterjedt csalási ügyről, és el akarták hallgattatni. Az áldozathoz állítólag nem hívtak mentőt, csak kirakták a Péterfy utcai kórháznál. A rendőrség ismeretlen tettes ellen folytat büntetőeljárást - írja az rtl.hu.