Bűnügyi felügyelet alá került a nyíregyházi gyilkosság gyanúsítottja

Sokakat megdöbbentett a kegyetlen nyíregyházi gyilkosság. A Járásbíróság elrendelte a bűnügyi felügyeletét annak a férfinak, akit a gyanú szerint halálra verte élettársát a nevelésük alatt álló gyerekek szeme láttára.

2024. január 22., 19:36

Szerző:

A közlemény szerint a nyíregyházi gyilkossággal gyanúsított férfi bűnügyi felügyelet alatt Nyíregyháza közigazgatási területét engedély nélkül nem hagyhatja el és hetente köteles jelentkezni az illetékes rendőrkapitányságon.

A megalapozott gyanú szerint a gyanúsított január 18. és 20. között a nyíregyházi lakásukban olyan súlyosan bántalmazta élettársát, hogy a nő a helyszínen belehalt sérüléseibe. Másnap a férfi olyan valótlan bejelentést tett a Nyíregyházi Rendőrkapitányságon, miszerint az élettársa eltűnt – írták.
Mint olvasható, a gyanúsított és a sértett öt kiskorú gyermeket neveltek a közös ingatlanban, akik közül a tizennégy éves fiúgyermek január 20-án az éjjeli órákban a nagynénjén keresztül kért segítséget a Segélyhívó Központtól, mert az édesanyjukat nem tudták felébreszteni, azonban a kiérkező mentők már csak a nő halálát tudták megállapítani.

A gyanúsított büntetlen előéletű, hosszú ideje bejelentett munkahellyel és rendszeres jövedelemmel rendelkezik, saját nagykorú gyermekeiről és több kiskorú gyámoltjáról is napi rendszerességgel gondoskodik.

A törvényszék közölte: figyelemmel a gyanúsított rendezett családi helyzetére és kedvező személyi körülményeire, bár fennáll vele szemben a szökés, elrejtőzés veszélye, annak megakadályozására a bíróság döntése szerint a vele szemben elrendelt bűnügyi felügyelet is alkalmas, nem indokolt súlyosabb személyi szabadságot korlátozó kényszerintézkedés – például letartóztatás – elrendelése.

Mindezekre tekintettel a bíróság négy hónapra bűnügyi felügyeletet rendelt el a gyanúsítottal szemben.

A végzés nem végleges, az ügyészség letartóztatás elrendelése érdekében fellebbezést jelentett be. A gyanúsított és védője tudomásul vették a bíróság döntését – olvasható a kommünikében.

Brutális részletek derültek ki a nyíregyházi gyilkosságról

Amint arról a 168.hu korábban beszámolt, miután a feltételezett gyilkos halálra verte az élettársát, a tetemet több napra magára hagyta a közösen nevelt öt gyermekkel. Igen valószínű az is, hogy a gyerekek szemtanúi voltak a gyilkosságnak.  A rendőrséget az egyik gyermek értesítette arról, hogy nem tudják felébreszteni a nevelőanyjukat. 

Hatalmas trauma érte őket, most a vérszerinti anyjukhoz kerültek vissza, aki a feltételezett gyilkos lánya.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: ELG21 via Pixabay)

Szándékosan savat itattak meg egy férfival még márciusban, mert sokat tud egy kiterjedt csalási ügyről, és el akarták hallgattatni. Az áldozathoz állítólag nem hívtak mentőt, csak kirakták a Péterfy utcai kórháznál. A rendőrség ismeretlen tettes ellen folytat büntetőeljárást - írja az rtl.hu.