200 milliót kerestek a kamuoldalakkal

Megtévesztően tökéletes kinézetű webshopokon keresztül szerezték meg a rászedett vásárlók pénzét. 

2021. július 5., 13:27

Szerző:

 

A banda 200 millió forintot csalt el hamis webshopokkal, a rendőrség pénzmosás miatt nyomoz ellenük. 

A társaság informatikusok segítségével szervezte meg a csalássorozatot, amelyben fiktív cégek nevében töltöttek meg tartalommal több honlapot. Ezek látszólag mindenben megfeleltek egy legális, árukat forgalmazó webshopnak. Miután az oldalakon a vásárlók leadták a rendelésüket, emailes visszaigazolást kaptak és a fizetési kötelezettségüket banki átutalással teljesíthették.

A honlap szerint az áruk kiszállítását csomagküldő szolgálat végezte, csakhogy a megrendelt áruk sosem érkeztek meg

- adta hírül a Budapest Környéki Törvényszék.

A befolyt pénz nagyrészét a gyanúsítottak készpénzben vették fel, majd bitcoin számlákra fizették be. Ezzel a módszerrel négy honlapon, 2700 rendelésért, összesen 108.753.435 forintot zsákmányoltak. Az ügyben összesen 11 gyanúsított van, a rendőrség egy összehangolt akcóban egyszerre csaopott le rájuk 12 különböző helyszínen.

Az ügyön hónapokig dolgoztak budapesti, Nógrád és Pest megyei rendőrök, valamint a Nemzeti Nyomozó Iroda forenzikus (bűnügyi) informatikusaiból álló tagjai. A feltételezett elkövetők közül négyen kerültek előzetes letartóztatásba. 

(Kiemelt kép: PoliceHungary/Youtube)

Szándékosan savat itattak meg egy férfival még márciusban, mert sokat tud egy kiterjedt csalási ügyről, és el akarták hallgattatni. Az áldozathoz állítólag nem hívtak mentőt, csak kirakták a Péterfy utcai kórháznál. A rendőrség ismeretlen tettes ellen folytat büntetőeljárást - írja az rtl.hu.