The Hot Sardines – Hot Summer Swing and Jazz a Margiszigeten

Igazi különlegesség a dzsessz és a szving hazájából, nem csak ínyenceknek: a klasszikus New York-i dzsessz új generációjának legjobbjai július 7-én a Margitszigeten.

2017. június 28., 10:13

A dzsessz új generációjának egyik legizgalmasabb formációja, a The Hot Sardines először mutatkozik be a hazai közönségnek a Budapesti Nyári Fesztivál meghívására július 7-én a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon. A zenekar tagjai abban hisznek, hogy a klasszikus dzsessz feltölti a szívet és a lelket. A jól ismert régi dallamokat mai hangzással gazdagítják és új energiával töltik meg, bizonyítva, hogy az örömzene összehozhatja az embereket. Otthonosan mozognak a különböző stílusokban, hitelesen idézik meg a New York-i kocsmák, a párizsi kabarék és a New Orleans-i dzsesszklubok világát.

A zenekar vezetője, Evan Palazzo, és az énekesnő, Elizabeth Bougerol 2007-ben találkoztak, miután mindketten válaszoltak egy hirdetésre, amelyben egy manhattani kínai étterem fölötti bárba kerestek fellépőt. Párosuk egészen valószínűtlen: Elizabeth Franciaországban, Kanadában és Elefántcsontparton nőtt föl, majd a világ egyik legjobb egyetemén, a London School of Economicson szerzett diplomát, és lett belőle utazási szakíró. Evan New Yorkban született, és a Philadelphiai Művészeti Egyetemen végzett színészként. Először kis klubokban játszottak, 2011-ben azonban már velük hirdették a New York-i Lincoln Center egyik legnagyobb nyári szvingfesztiválját. A pimasz trombita, a bolondos zongora, no meg az énekesnő lendületes hangja által létrejövő innovatív zene az a lendület és öröm, amellyel a dalokhoz nyúlnak, mára különleges státust vívott ki számukra a dzsessz műfajában.

A zenekar az utóbbi két évben Chicagótól Londonig több mint százötven koncertet adott, köztük a newporti és montreali dzsesszfesztiválon, és olyan kultikus New York-i dzsesszklubokban, mint a Joe’s Pub és a Bowery Ballroom. A 2014-es The Hot Sardines és a 2016-os French Fries & Champagne című albumaik egyöntetűen pozitív kritikai visszhangot kaptak, és az iTunes eladási listáinak élén landoltak. Az együttes sokszínű repertoárjában feldolgozások és saját dalok egyaránt megtalálhatók. Az énekesnő hűvösen elegáns, távolságtartó előadásmódja és a szexi trombita különös feszültséggel tölti meg zenéjüket A végeredmény olyan izgalmas albumok, amelynek már a címük is bizonyítja a The Hot Sardines repertoárjának és előadói stílusának a hétköznapitól a kifinomultig terjedő sokoldalúságát.

A The Hot Sardines – Hot Summer Swing and Jazz koncertje július 7-én, pénteken 20.00-tól kezdődik a festői környezetű Margitszigeti Szabadtéri Színpadon.

További információk: www.szabadter.hu

2024. április 25., 17:13

Nyolcvanegy éves korában elhunyt András Ferenc Kossuth- és Balázs Béla-díjas filmrendező, forgatókönyvíró, producer, érdemes művész, a nemzet művésze - jelentette be csütörtökön Szombathelyen Kollarik Tamás, a Nemzeti Média-és Hírközlési Hatóság elnöki főtanácsadója és Lovass Tibor, a Savaria Filmakadémia elnöke a 11. Savaria Filmszemle keretében rendezett médiakonferencián.