Egy lépést sem kell tennie, ha a 168 Óra legújabb számát kézbe szeretné venni!

Schilling Árpád: Aki a színpadon fiatal színésznőket fogdos, és ezt rendezői módszernek nevezi, az aljas ember

2019. november 20. 18:58 - szerző: 168 Óra

– Aki a színpadon fiatal színésznőket fogdos, és ezt rendezői módszernek nevezi, az aljas ember. Minden tiszteletem azoké a bátor kolléganőké, akik végre belátták, hogy ez nem mehet tovább, nem fertőzheti a légkört, nem szedhet újabb áldozatokat, valahogy meg kell állítani – írta Schilling Árpád Facebook-oldalán.

A rendező bejegyzésével arra a hírre reagált, miszerint kirúgták a Katona József Színház egyik munkatársát, mert zaklatta kollégáit. Miután a kollégák előálltak a zaklatás vádjával, a színház vezetése vizsgálóbizottságot állított fel, és meghozta a döntést. A színház nem árulta el, hogy kiről van szó, csütörtökön azonban a Katona honlapján közzétették Gothár Péter rendező vallomását.

Schilling Árpád hangsúlyozta, hogy nehéz egy fiatalnak felvállalni egy elismert művésszel szemben, hogy amit művészet címszó alatt csinál, az zaklatás. 

– A mostani eset is példázza, hogy csak az áldozatok tudják leleplezni a tettest. Ha van támogatás, ha van empátia, akkor ez sikerülhet. Gratulálok a Katonának, hogy lezárta végre ezt az ügyet, amelyről annyian tudtunk már évek óta, de vagy nem volt jogunk, vagy nem volt bátorságunk megnevezni az illetőt. Remélem, hogy az SZFE és a többi érintett színház is felébred most már, és megelőzi, hogy újabb hasonló esetek történhessenek. Az illetőnek pedig azt kívánom, hogy kapjon kellő segítséget, hogy legyen ereje kiállni a nyilvánosság elé, és Marton Lászlóval ellentétben, komolyan és kimerítően kérjen bocsánatot mindazoktól, akiket végigtapizott testileg vagy lelkileg

– írta a rendező.

Bejegyzése végén felhívta a figyelmet arra, hogy nem a lebukás jelenti a kockázatot a színház számára, hanem a bűnismétlés.

 

Schilling Árpád Sárosdi Lilla férje, Magyarországon a színésznő állt a nyilvánosság elé a Metoo mozgalom idején először azzal, hogy Marton László rendező korábban zaklatta őt.