Személyes krízis-képeket vár a Krétakör

A Krétakör a Krízis-trilógia bemutatójához időzítve fotópályázatot hirdet. A pályázatra személyes krízis-képeket várnak: szabadon választott fotótechnikával előállított, a „krízis” fogalmát megkötések nélkül, tetszőlegesen ábrázoló munkával lehet nevezni.

2011. október 2., 17:10

A nevezés egyedüli kikötése, hogy kizárólag személyesen létrehozott munkával lehet indulni – más korlátozás nincs, bárki tetszőleges számú fotóval rajtolhat. A pályázatra beérkező képeket a Krétakör Facebook-oldalán publikálják. A legtöbb szavazatot szerző fotó beküldője két jegyet nyer a Krízis október 23-i preimerjére a Trafóba - írja a

7óra7.

A beküldés végső határideje: október 18. (vasárnap) éjfél. Módja: közvetlenül a Krétakör Facebook-oldalán, jpeg formátumban, vagy csatolt dokumentumként a krizis@kretakor.eu emailcímre. A Krízis-trilógia bemutatója október 23-án a Trafóban lesz. A trilógia darabjai: 1. rész: jp.co.de (Fancsikai Péter filmje), 2. rész: Hálátlan dögök (Dargay Marcell operája Gulyás Márton rendezésében), 3. rész: A papnő (színházi előadás Schilling Árpád rendezésében).

Nyolcvanegy éves korában elhunyt András Ferenc Kossuth- és Balázs Béla-díjas filmrendező, forgatókönyvíró, producer, érdemes művész, a nemzet művésze - jelentette be csütörtökön Szombathelyen Kollarik Tamás, a Nemzeti Média-és Hírközlési Hatóság elnöki főtanácsadója és Lovass Tibor, a Savaria Filmakadémia elnöke a 11. Savaria Filmszemle keretében rendezett médiakonferencián.

Családja, barátai, pályatársai, tisztelői kísérték utolsó útjára Tordy Géza Kossuth-díjas, kétszeres Jászai Mari-díjas színművészt, rendezőt, érdemes és kiváló művészt, a nemzet színészét, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját csütörtökön Budapesten, a Farkasréti temetőben.

Minden évben április 16-án tisztelgünk a holokauszt magyarországi áldozatinak emléke előtt. A nap arra emlékeztet, hogy 1944-ben április 16-án kezdték meg az első gettók és gyűjtőtáborok felállítását hazánkban. A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját megelőző délutánon Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat megemlékezést tartott az Óbudai Zsinagóga falára állított emléktáblánál. 

A magyar költészet napját 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük. Engedjék meg, hogy ezen a napon mi is tisztelegjünk a magyar líra előtt, ezúttal Nagy László csodálatos versével.