Paul McCartney elárulta, ki inspirálta a Beatles egyik legnagyobb slágerét

2018. június 22., 20:00

Szerző:

A James Corden-féle The Late Show híres Carpool Karaokejában, ahol énekesek vagy más hírességek (például Michelle Obama) énekel együtt a humoristával, már sok minden történt, de a mostani esethez fogható még soha.

Corden éppen Liverpoolban autózott legújabb vendégével, Paul McCartney-val, amikor a Beatles egyik alapítója egy olyan személyes dolgot osztott meg vele, amitől a showman teljesen elérzékenyült.

- Volt egy álmom a hatvanas években, amelyben az édesanyám, aki már nem élt, eljött hozzám és megnyugtatott. Azt mondta, minden rendben lesz, csak hagyjam a dolgokat menni a maguk útján - magyrázta McCartney a Beatles egyik legnagyobb slágere, a Let It Be történetét. - Az álmomban nagyon jól érzés kerített hatalmába, és tudtam, minden nagyon jó lesz. Miután felkeltem, megírtam a dalt, amit igaz én vetettem papírra, de anyám optimizmusa árad belőle.

McCartney ilyen részletesen eddig sosem mesélte el a nyilvánosság előtt az álmát, amitől Corden teljesen elérzékenyült, könnyezni kezdett és azt mondta, ez a legszebb történet, amit valaha hallott.

A Let It Be volt a Beatles tizenharmadik és egyben utolsó stúdióalbuma. 1970. május 8-án jelent meg.

Nyolcvanegy éves korában elhunyt András Ferenc Kossuth- és Balázs Béla-díjas filmrendező, forgatókönyvíró, producer, érdemes művész, a nemzet művésze - jelentette be csütörtökön Szombathelyen Kollarik Tamás, a Nemzeti Média-és Hírközlési Hatóság elnöki főtanácsadója és Lovass Tibor, a Savaria Filmakadémia elnöke a 11. Savaria Filmszemle keretében rendezett médiakonferencián.

Családja, barátai, pályatársai, tisztelői kísérték utolsó útjára Tordy Géza Kossuth-díjas, kétszeres Jászai Mari-díjas színművészt, rendezőt, érdemes és kiváló művészt, a nemzet színészét, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját csütörtökön Budapesten, a Farkasréti temetőben.

Minden évben április 16-án tisztelgünk a holokauszt magyarországi áldozatinak emléke előtt. A nap arra emlékeztet, hogy 1944-ben április 16-án kezdték meg az első gettók és gyűjtőtáborok felállítását hazánkban. A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját megelőző délutánon Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat megemlékezést tartott az Óbudai Zsinagóga falára állított emléktáblánál.