ŐK – jótékonysági cicafotó-kiállítás Budapesten

Császár Claudia fotográfus 20 évvel ezelőtt kezdte pályafutását a 168 Óra című hetilapnál. Eleinte mint gyakornok, majd négy éven át fotóriporterként dolgozott újságunknak. Majd a hetilapok világától távolabb, szelídebb vizekre sodorta az élet. Első gyermeke tizedik születésnapját egy egyedülálló fotókiállítással ünnepelte, melynek a belvárosi cicás kávézó adott otthont.

2015. május 6., 12:43

– A fotográfia nekem mindig az öröm szolgáltatásáról szólt, én „csak” a szépet akarom látni és láttatni! Persze ez némiképp erőszakos dolog, hiszen „rákényszerítelek”, hogy az én szememmel lásd a világot – de én próbálom a te lelkeddel látni, és megörökíteni mindazt, amit szeretsz, amit én szeretek: ahogy ŐK élnek velünk. Ezeket a mindennapi vagy ritka (?) pillanatokat szeretném bemutatni az április 9-én megnyílt jótékonysági cicafotó-kiállításomon, melynek a Cat Café Budapest adott otthont egy hónapon keresztül, s melynek most pénteken, május 8-án lesz a záró bulija este 6 órakor ugyancsak itt a kávézóban – nyilatkozott egykori munkatársunk.

A fotóművész egyedülálló képsorozatával mutatja be a macskák rejtett világát. A képeken keresztül betekintést nyerhet a néző egy másik dimenzióba, mely egyszerre nyugodt és viharos, elegáns és hétköznapi. A nagyméretű – a legnagyobb kép, a figyelŐ 96 cm x 196 cm-es! – vászonképek bevételével egyúttal jótékonykodik is, mivel a kiállításon részt vevő alkotások eladásából befolyt összeg jelentős részét Claudia a Macskavilág Alapítványnak ajánlotta fel, mert jó barátság köti Szépvölgyi Zoltánhoz, aki a Cat Café Budapest egyik tulajdonosa és az alapítvány elnöke. Elmondása szerint külön örömmel tölti el, hogy egy olyan fiatal szervezet részére ajánlhatta fel segítségét, akik még újak, támogatottságuk még alacsony, de ennek ellenére nagyon lelkiismeretesen, szívvel-lélekkel végzik önkéntes munkájukat, mely során közös kedvenceiken, a cicákon segítenek. Az alapítvány a felajánlást orvosi költségek enyhítésére és az ilyenkor tavasszal még nagyobb hangsúlyt kapó ivartalanítási akciókra fogja fordítani.

Aki szeretné megcsodálni ezeket a csodálatos képeket és szeretne egyúttal jótékonykodni is, látogasson el a héten a belváros szívében lévő cicaparadicsomba, vagy pénteken este 6 órától a kiállítás finisszázsára, ahol egy kellemes kávé és finom sütemény elfogyasztása mellett gyönyörködhet a képekben, illetve a fotóművésszel kötetlen, baráti beszélgetés keretén belül megismerheti a képek történetét, megtekintheti a megnyitóról készült kisfilmet is.

Teheti mindezt a műalkotások megihletői, a tündéri, játékos miniragadozók társaságában.

Minden macskaszerető embernek ajánljuk nagy szeretettel, mert ott tényleg minden a macskákról és a macskabarátokról szól.

Nyolcvanegy éves korában elhunyt András Ferenc Kossuth- és Balázs Béla-díjas filmrendező, forgatókönyvíró, producer, érdemes művész, a nemzet művésze - jelentette be csütörtökön Szombathelyen Kollarik Tamás, a Nemzeti Média-és Hírközlési Hatóság elnöki főtanácsadója és Lovass Tibor, a Savaria Filmakadémia elnöke a 11. Savaria Filmszemle keretében rendezett médiakonferencián.

Családja, barátai, pályatársai, tisztelői kísérték utolsó útjára Tordy Géza Kossuth-díjas, kétszeres Jászai Mari-díjas színművészt, rendezőt, érdemes és kiváló művészt, a nemzet színészét, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját csütörtökön Budapesten, a Farkasréti temetőben.

Minden évben április 16-án tisztelgünk a holokauszt magyarországi áldozatinak emléke előtt. A nap arra emlékeztet, hogy 1944-ben április 16-án kezdték meg az első gettók és gyűjtőtáborok felállítását hazánkban. A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját megelőző délutánon Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat megemlékezést tartott az Óbudai Zsinagóga falára állított emléktáblánál. 

A magyar költészet napját 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük. Engedjék meg, hogy ezen a napon mi is tisztelegjünk a magyar líra előtt, ezúttal Nagy László csodálatos versével.