Meghalt Györgyfi József színművész

85 éves korában elhunyt a Győri Nemzeti Színház örökös tagja, Györgyfi József.

2024. január 3., 12:39

Szerző:

A hírt a Győri Nemzeti Színház jelentette be a közösségi oldalán. Azt írták, Györgyfi József 1939-ben született. Érettségi után besorozták katonának, majd 1968-1972-ig művészi munkát végzett a Honvéd Művészegyüttesben.

1972-től a kecskeméti Katona József Színház bonvivánjaként jelentős szerepeket játszhatott. 1974-77-ig a debreceni Csokonai Színház tagja volt, ott énekelt először operában, a Lakméban. 1977-ben szerződött a győri Kisfaludy Színházhoz.

A Győri Nemzeti Színház tagjaként számos operában játszhatott és prózai szerepekben is láthatta a győri közönség. Munkásságával kiérdemelte Győri Művészetéért járó díjat, valamint a Győri Nemzeti Színház Örökös tagjának is megválasztották.

 

Györgyfi Józsefet a Győri Nemzeti Színház saját halottjának tekinti.

(Kiemelt képünk forrása: a Győri Nemzeti Színház hivatalos Facebook oldala)

A hazai médiatörténelemben először fordul elő, hogy a két ismert műsorvezető ugyanabban a műsorban köszönti reggel – ezúttal – a hallgatókat. Pachmann Péter ugyanis hat év után visszatér a Jazzy-re és csatlakozik a Business Class műsorvezetői gárdájához: Gundel Takács Gáborhoz, Kamasz Melindához és László Csabához.