Meghalt a német színészóriás, aki Szabó István Oscar-díjas filmjében is játszott

2018. november 16., 16:23

Szerző:

87 éves korában szerdán elhunyt Rolf Hoppe német színész, akit hosszú karrierje során hihetetlen mennyiségű szerepben láthattak a nézők, s aki számos olyan filmben is szerepelt, amelyek Magyarországon is igen népszerűek voltak, sőt, népszerűek most is.

Több mint 130 filmben, tévésorozatban és mozifilmben szerepelt. Láthattuk a Tetthely című krimisorozat több részében is epizódszereplőként, de ő játszotta a tábornagyot az Oscar-díjas, magyar–német–osztrák koprodukcióban készült, Mephisto című nagyjátékfilmben is.

Szerepelt Az öreg hölgy látogatása című filmben, a Márió és a varázslóban, de kapott epizódszerepeket az Álomhajó című sorozatban is – írja honlapján az atv. 

Nyolcvanegy éves korában elhunyt András Ferenc Kossuth- és Balázs Béla-díjas filmrendező, forgatókönyvíró, producer, érdemes művész, a nemzet művésze - jelentette be csütörtökön Szombathelyen Kollarik Tamás, a Nemzeti Média-és Hírközlési Hatóság elnöki főtanácsadója és Lovass Tibor, a Savaria Filmakadémia elnöke a 11. Savaria Filmszemle keretében rendezett médiakonferencián.

Családja, barátai, pályatársai, tisztelői kísérték utolsó útjára Tordy Géza Kossuth-díjas, kétszeres Jászai Mari-díjas színművészt, rendezőt, érdemes és kiváló művészt, a nemzet színészét, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját csütörtökön Budapesten, a Farkasréti temetőben.

Minden évben április 16-án tisztelgünk a holokauszt magyarországi áldozatinak emléke előtt. A nap arra emlékeztet, hogy 1944-ben április 16-án kezdték meg az első gettók és gyűjtőtáborok felállítását hazánkban. A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját megelőző délutánon Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat megemlékezést tartott az Óbudai Zsinagóga falára állított emléktáblánál. 

A magyar költészet napját 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük. Engedjék meg, hogy ezen a napon mi is tisztelegjünk a magyar líra előtt, ezúttal Nagy László csodálatos versével.