Magyar siker: 14 éves diák nyerte meg a Google pályázatát

Egy 14 éves salgótarjáni diák, Kovács Illés nyerte a Google rajzpályázatát, így az ő rajza helyettesítette egy napig a hivatalos Google logót, az iskolája, az Uzoni Péter Gimnázium és Általános Iskola pedig egymillió forint támogatást kap.

2011. június 16., 13:20

Illés - ugyanúgy, mint a többi korcsoport győztese - gazdagabb lesz egy laptoppal, és gondviselőjével együtt elutazhat a Google európai fejlesztő központjába, Zürichbe. A salgótarjáni diák azzal lett az abszolút győztes, hogy az ő műve kapta a legtöbb voksot az internetes szavazáson - írta a

harmonet.hu.


A pályázók feladata az volt, hogy értelmezzék újra a Google logót, készítsenek egy saját doodle-t, mely bemutatja, mit jelent számukra Magyarország. A versenyre 4 korcsoportban mintegy 20 000 rajz érkezett, a zsűri 60 művet választott ki a csütörtökön nyíló tárlatra, amelyet a Műcsarnokban lehet megtekinteni. Az internetes szavazáson erre a 60 rajzra lehetett szavazni.

Nyolcvanegy éves korában elhunyt András Ferenc Kossuth- és Balázs Béla-díjas filmrendező, forgatókönyvíró, producer, érdemes művész, a nemzet művésze - jelentette be csütörtökön Szombathelyen Kollarik Tamás, a Nemzeti Média-és Hírközlési Hatóság elnöki főtanácsadója és Lovass Tibor, a Savaria Filmakadémia elnöke a 11. Savaria Filmszemle keretében rendezett médiakonferencián.