Kómában az Omega hangmérnöke


Molnár György Elefánttal, az Omega szólógitárosával közeli terveiről akartunk beszélgetni, de közbeszólt a lehető legvaskosabb módon az élet. Egy autóbaleset következményeként tegnap óta kómában fekszik Küronya Miklós, az együttes hangmérnöke.

2015. február 19., 19:31

– Elnézést kérek, de most képtelen vagyok a jövőről beszélni, bár lehet, hogy jobb lenne – mondja a gitáros fakó hangon.

– Mi történt?

– Tudom, sokféle mendemonda kering az Omega körül, de az tény, hogy kevés olyan elhivatott, kiváló munkatársunk van, mint Küronya Miklós, a hangmérnökünk, aki tegnap óta kómában fekszik, mert egy másik autós „nem tudja, melyik a jobb keze”.

– Mikor történt a karambol?

– Tegnap estefelé ment a feleségéért a munkahelyére, és akkor hajtott bele egy másik autós, aki önmaga mellett három gyermeke biztonságát is veszélyeztette. Miklóst, mire a kórházba értek vele, újra kellett éleszteni, majd többek között koponyalékelést végeztek rajta. Mára egy kicsit talán javult a helyzet, mert a felesége szerint röviden jelzett neki a szemével, de még hátravan két nap a kritikusnak mondott háromból. Egyelőre a legtöbb, amit tehetünk, hogy bizakodunk.

– Legalább egy mondatot mondjon eredeti témánkról: mire készül a közeljövőben?

– Miklós gyógyulására.

Tegnap 17:13

Nyolcvanegy éves korában elhunyt András Ferenc Kossuth- és Balázs Béla-díjas filmrendező, forgatókönyvíró, producer, érdemes művész, a nemzet művésze - jelentette be csütörtökön Szombathelyen Kollarik Tamás, a Nemzeti Média-és Hírközlési Hatóság elnöki főtanácsadója és Lovass Tibor, a Savaria Filmakadémia elnöke a 11. Savaria Filmszemle keretében rendezett médiakonferencián.

Családja, barátai, pályatársai, tisztelői kísérték utolsó útjára Tordy Géza Kossuth-díjas, kétszeres Jászai Mari-díjas színművészt, rendezőt, érdemes és kiváló művészt, a nemzet színészét, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját csütörtökön Budapesten, a Farkasréti temetőben.

Minden évben április 16-án tisztelgünk a holokauszt magyarországi áldozatinak emléke előtt. A nap arra emlékeztet, hogy 1944-ben április 16-án kezdték meg az első gettók és gyűjtőtáborok felállítását hazánkban. A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját megelőző délutánon Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat megemlékezést tartott az Óbudai Zsinagóga falára állított emléktáblánál. 

2024. április 11., 11:02

A magyar költészet napját 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük. Engedjék meg, hogy ezen a napon mi is tisztelegjünk a magyar líra előtt, ezúttal Nagy László csodálatos versével.