Kezdődik a nyár leghangulatosabb fesztiválja

2018. július 31., 16:13

Szerző:

Aki a nyár leghangulatosabb fesztiválját keresi, évek óta Palóznakon találja magát, ahol a fűben ülős, napsütéses délutáni koncertektől a klubhangulaton át a nagykoncert élményéig minden megvan, csak éppen közben ki sem kell mozdulnunk az apró, de annál színesebb balatoni faluból. Idén meghallgathatjuk Jamie Cullum hol őrült, hol elringató zongorajátékát, elkalandozhatunk a funky, a swing és a hiphop világába a hihetetlenül energikus Electro Deluxe-szal, vagy táncolhatunk a Kraak & Smaak electro-funk slágereire. Itt lesz egy igazi jazz és soul klasszikus, a Grammy-díjas SOUL II SOUL ft Jazzie B & Caron Wheeler csapata, és a Geszti+Jazz+Az+Lányok is egyedi felállással, különleges produkcióval készülnek. 

Fotó: Soós Bertalan

A jazzpiknik magyar fellépői idén is a hazai jazz élvonalát képviselik, fiatal tehetségekkel kiegészülve.

A Tájház udvarán helyet kapó Fábián Juli Színpadon klubhangulatra és erős hazai zenei felhozatalra lehet számítani. A Taittinger Jazz és Pezsgőbár színpadon a mediterrán jazzé a főszerep, míg a Sáfránkert Vendéglő előtti Audi Stage-en jazzformációk és DJ-k adják a hangulatos aláfestést. És persze marad a vidéki hangulat, a legjobb balatonfüredi és csopaki borok, díszletnek pedig a Balaton közelsége, a szőlősorok, a kis utcácskák és a fehérre meszelt, Balaton-felvidéki házak.

Fotó: Soós Bertalan

Idén is lehet majd TukTukokkal közlekedni a helyszínek között, a kis motorok már a fesztivál védjegyévé váltak. Délutánonként interaktív gyerekprogramokkal várják a kicsiket.

A Palóznaki Jazzpiknik minden évben több fontos ügyet is támogat.  Idén a piknik a Bátor Tábor mellé állt, hogy egy közös Instagram kampányon keresztül járuljon hozzá a táboroztatáshoz és a mosolyt fakasztó élményekhez. A fesztiválon készült, #piknikmosoly hashtaggel feltöltött képek mindegyike után a rendezvény 50 forinttal támogatja a Bátor Tábor ügyét. Vidd az üzenetet, segítsünk együtt! (x)

Nyolcvanegy éves korában elhunyt András Ferenc Kossuth- és Balázs Béla-díjas filmrendező, forgatókönyvíró, producer, érdemes művész, a nemzet művésze - jelentette be csütörtökön Szombathelyen Kollarik Tamás, a Nemzeti Média-és Hírközlési Hatóság elnöki főtanácsadója és Lovass Tibor, a Savaria Filmakadémia elnöke a 11. Savaria Filmszemle keretében rendezett médiakonferencián.

Családja, barátai, pályatársai, tisztelői kísérték utolsó útjára Tordy Géza Kossuth-díjas, kétszeres Jászai Mari-díjas színművészt, rendezőt, érdemes és kiváló művészt, a nemzet színészét, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját csütörtökön Budapesten, a Farkasréti temetőben.