Jubilál a Művészetek Völgye

Huszonötödik alkalommal rendezik meg a Művészetek Völgye Fesztivált július 24. és augusztus 2. között. A fesztivál egyik médiatámogatója a 168 Óra. Az ország legnagyobb összművészeti rendezvénye több ezer programmal, fellépővel és a fesztiválozók visszajelzéseire épülő újításokkal készül.

2015. június 9., 11:22

A Momentán Társulat, Hajós András és a Modern Art Orchestra, valamint Harcsa Veronika is saját udvaraikban, különleges programokkal várják az érdeklődőket. Márta István, a fesztivál igazgatója a rendezvény negyedszázados múltját idézi fel vendégeivel a Mártapista udvarban. A völgy egyik legkedveltebb helyszínén, a Klastromban mutatja be A Nő című új albumát Palya Bea. A Hello Wood építészeti alkotótábor csapata önálló zenei programokat és gyerektábort szervez. A Színház színpadon fellép Pintér Béla társulata, valamint Hobo is, aki Jim Morrison-, Viszockij-, Ady- és József Attila-műsorral készül. Ott lesz Sebestyén Márta és a hagyományőrző Muharay Szövetség, az ElevenKertben alternatív zenekarok koncertjei lesznek hallhatók. Az idén új helyre költöző Blue sPot Major a tizedik napon Quimby-bulival zár.

Oszkó-Jakab Natália, a fesztivál program- és marketingigazgatója a 168 Órának elmondta: a jubileumra áttekintették azokat a fesztiválelemeket, amelyek az évek során leginkább elnyerték a közönség tetszését, illetve figyelembe vették az újonnan felmerülő igényeket is. Idén mobilalkalmazás segíti a parkolást, gazdagabb lesz a gasztronómiai kínálat. „Hippihangulatú, de kulturált családi fesztivál próbál maradni a Művészetek Völgye, ahol még a kisgyermekkel érkező látogatók is kellemesen érezhetik magukat” – mondta Oszkó-Jakab Natália.