Íme a tökéletes meglepetés gyermeknapra

Május utolsó vasárnapja a gyerekeké. A Nemzeti Színház szeretne kedvezni a családoknak, és megkönnyíteni a döntést, mivel is tehetnék felejthetetlenné gyermekeik napját.

2011. május 23., 17:36

Meglepetésként a gyereknapi, május 29-i Berzsián és Dideki előadásra 50%-os kedvezménnyel

árulják a jegyeketmájus 20-tól.

Magyarországon 1931-től ünnepeljük a kicsiket, először még Gyermek Hétnek hívták a jeles eseményt, de 1950 óta már csak egy napig tart, és május utolsó vasárnapján tartjuk. A Nemzeti kiemelt céljának tartja, hogy a fiatalokkal megszerettesse a színház világát, ezért a gyereknap jó alkalom arra, hogy a kicsiket szüleik egy emlékezetes előadással ajándékozzák meg.

Képzeljetek el egy várost, ahol Ribizli, a repülő kutya világít. Ahol az élet olyan, akár egy cirkuszi kavalkád. A vidám forgatagtól csak Berzsián, a híres jobbladaköltő marad távol, mivel évek óta egyetlen verset sem képes írni. Elkeseredettségében szakít az emberiséggel. De nem rejtőzhet el segítőkész barátai elől, akik újabb s újabb kalandokba keverik. Ráadásul Áttentő Redáz, az éjfejű százszorjajnekünk is megjelenik a legnagyobb titokban, hogy sötétségbe borítsa a városkát. Vajon sikerül-e újból alkotnia az önmarcangoló költőnek, s képes-e fölismerni az igaz szerelmet? Rajzfilmszínház, avagy zenés képregénycirkusz a Nemzeti Színházban alsó- s felső korhatár nélkül.

Nyolcvanegy éves korában elhunyt András Ferenc Kossuth- és Balázs Béla-díjas filmrendező, forgatókönyvíró, producer, érdemes művész, a nemzet művésze - jelentette be csütörtökön Szombathelyen Kollarik Tamás, a Nemzeti Média-és Hírközlési Hatóság elnöki főtanácsadója és Lovass Tibor, a Savaria Filmakadémia elnöke a 11. Savaria Filmszemle keretében rendezett médiakonferencián.