Igazi csokilemezen dobta lemezre új dalait a banda

Ez lehet minden idők legédesebb lemeze: a Found nevű skót banda korlátozott számban csoki korongokat nyomatot új számával.

2011. július 10., 18:18

Az edinburghi banda nem az örökkévalóságnak zenél, de az biztos, hogy az Anti Climb Paint című slágerük édes kis szám. Ben Milne csokikészítő mester és a banda két tagja, Ziggy és Tommy évekkel ezelőtt barátkozott össze, így szinte magától jött az ötlet a csoki lemezről - írta a

harmonet.hu.


Ben Milne először elkövette azt a hibát, hogy egy igazi bakelit korongot használt nyomó formának, persze a szám így pont fordítva került rá. Aztán a lemezről készített nyomóformát, de az meg nem volt elég pontos. Már majdnem feladta, mire sikerült a lemez kiadótól megszerezni azt a formát, amivel a bakelit lemezeket nyomták. A csoki lemez így most jól szól, csak meg ne olvadjon és fel ne zabálja egy édesszájú zenerajongó.

Nyolcvanegy éves korában elhunyt András Ferenc Kossuth- és Balázs Béla-díjas filmrendező, forgatókönyvíró, producer, érdemes művész, a nemzet művésze - jelentette be csütörtökön Szombathelyen Kollarik Tamás, a Nemzeti Média-és Hírközlési Hatóság elnöki főtanácsadója és Lovass Tibor, a Savaria Filmakadémia elnöke a 11. Savaria Filmszemle keretében rendezett médiakonferencián.

Családja, barátai, pályatársai, tisztelői kísérték utolsó útjára Tordy Géza Kossuth-díjas, kétszeres Jászai Mari-díjas színművészt, rendezőt, érdemes és kiváló művészt, a nemzet színészét, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját csütörtökön Budapesten, a Farkasréti temetőben.