Hidegháborús kémfilmben folytatja filmes pályafutását Kulka János

2020. július 4. 09:40 - szerző: 168 Óra - forrás: Blikk

A nagy sikerű A vizsga című krimi-thriller (2011) folytatásának főszereplőjeként folytatja filmes karrierjét Kulka János.

A forgatókönyvíró, Köbli Norbert az eredeti szereplőgárdával álmodta meg a folytatást, Kulka így a Nagy Zsolt által megformált karakterrel vív kémjátszmát a hidegháborús 60-as években játszódó történetben. Így minden bizonnyal újra szöveges, nagy szerepe lesz a Kossuth- és Jászai Mari-díjas művésznek – írja a Blikk.

Kulka János nemrég azt nyilatkozta a Best magazinnak, nem szívesen jár már színházba, mert unja, filmes felkéréseket viszont annál szívesebben vállal. 

Amióta a 2016-os sztrókja miatt afáziával, azaz beszédzavarral küzd, először 2017-ben láthatta a közönség a mozikban, akkor egy néma szerepet vállalt az X – A rendszerből törölve című filmben. 

A Nemzeti Filmintézet Filmszakmai Döntőbizottsága 883,26 millió forint támogatást szavazott meg A játszma forgatására. A kémsztori folytatásában a titkos szeretőként megismert Hámori Gabriella (41) és az ávós vizsgabiztosként látott Scherer Péter (58) is feltűnik. A 43 napos forgatást augusztus végén kezdi a stáb.