Hidegháborús kémfilmben folytatja filmes pályafutását Kulka János

2020. július 4., 09:40

Szerző:

A nagy sikerű A vizsga című krimi-thriller (2011) folytatásának főszereplőjeként folytatja filmes karrierjét Kulka János.

A forgatókönyvíró, Köbli Norbert az eredeti szereplőgárdával álmodta meg a folytatást, Kulka így a Nagy Zsolt által megformált karakterrel vív kémjátszmát a hidegháborús 60-as években játszódó történetben. Így minden bizonnyal újra szöveges, nagy szerepe lesz a Kossuth- és Jászai Mari-díjas művésznek – írja a Blikk.

Kulka János nemrég azt nyilatkozta a Best magazinnak, nem szívesen jár már színházba, mert unja, filmes felkéréseket viszont annál szívesebben vállal. 

Amióta a 2016-os sztrókja miatt afáziával, azaz beszédzavarral küzd, először 2017-ben láthatta a közönség a mozikban, akkor egy néma szerepet vállalt az X – A rendszerből törölve című filmben. 

A Nemzeti Filmintézet Filmszakmai Döntőbizottsága 883,26 millió forint támogatást szavazott meg A játszma forgatására. A kémsztori folytatásában a titkos szeretőként megismert Hámori Gabriella (41) és az ávós vizsgabiztosként látott Scherer Péter (58) is feltűnik. A 43 napos forgatást augusztus végén kezdi a stáb.

Nyolcvanegy éves korában elhunyt András Ferenc Kossuth- és Balázs Béla-díjas filmrendező, forgatókönyvíró, producer, érdemes művész, a nemzet művésze - jelentette be csütörtökön Szombathelyen Kollarik Tamás, a Nemzeti Média-és Hírközlési Hatóság elnöki főtanácsadója és Lovass Tibor, a Savaria Filmakadémia elnöke a 11. Savaria Filmszemle keretében rendezett médiakonferencián.

Családja, barátai, pályatársai, tisztelői kísérték utolsó útjára Tordy Géza Kossuth-díjas, kétszeres Jászai Mari-díjas színművészt, rendezőt, érdemes és kiváló művészt, a nemzet színészét, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját csütörtökön Budapesten, a Farkasréti temetőben.

Minden évben április 16-án tisztelgünk a holokauszt magyarországi áldozatinak emléke előtt. A nap arra emlékeztet, hogy 1944-ben április 16-án kezdték meg az első gettók és gyűjtőtáborok felállítását hazánkban. A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját megelőző délutánon Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat megemlékezést tartott az Óbudai Zsinagóga falára állított emléktáblánál. 

A magyar költészet napját 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük. Engedjék meg, hogy ezen a napon mi is tisztelegjünk a magyar líra előtt, ezúttal Nagy László csodálatos versével.