Hatalmas pánik tört ki Ed Sheeran szigetes koncertjén, a büfék pultjain keresztül menekültek az emberek

2019. augusztus 8. 02:10 - szerző: Ágoston Zoltán

Hatalmas tömeg gyűlt össze szerda este a Sziget Fesztiválon az angol énekes, Ed Sheeran koncertjére. Az Index szemtanúkra hivatkozva írja, akkora volt a tömegnyomor, hogy 

többen rosszul lettek,

a színpad körüli büfék pultjain keresztül menekültek vagy menekítették ki őket. Volt rajongó, akit a pultosok húztak be felájultan a tömegből. A helyzet főleg a színpad jobb oldalán volt kritikus, egy szemtanú a koncert fele körül látott egy kétségbeesetten üvöltő lányt, aki a körmét a barátjába mélyesztve menekült.

„Ilyen halálfélelmem meg sosem volt, mint ma este. Fél órán át próbáltunk kijutni a lökdösődő, agresszív és kontrollvesztett tömegből. Rengetegen pánikba estek, vérfagyasztó élmény volt. Mi is egy büfén átmászva menekültünk meg”

– írta valaki a Facebookon, a koncert eseményoldalán. A Twitteren #sziget hashtaggel megjelent egy olyan angol nyelvű üzenet is, amely a szervezőket hibáztatja a káoszért, hozzáfűzve, „kibaszott ijesztő” volt, akár halálos is lehetett volna az egész.

Nehéz volt kijutni magáról a fesztiválról is, a biztonsági őrük a terhelhetőségre hivatkozva csak szakaszosan engedték fel az embereket a K-hídra. 

A fesztivál Twitter-oldalán egy ideig csak egy olyan üzenet jelent meg, amely köszönetet mond Ed Sheerannek a fellépésért. Közben az Index kérdéseire válaszoltak a szervezők, amit ide kattintva olvashatnak el.

hvg.hu korábban azt írta, hogy túlterheltség miatt a bankkártyás fizetés nem működött néhány órán át. A Sziget Fesztiválon készpénzzel nem, csak bankkártyával vagy Festipay kártyával lehet fizetni, amelyet a látogatók a hetijegyükhöz kapnak és igény szerint feltölthetnek. A bankkártyás fizetés este tíz körül állt helyre.

A fesztivál fő szerevezőjével, Kádár Tamással készített interjúnkat ide kattintva olvashatják el.