Változás! Már szerdától hozzájuthat az újságárusoknál a legfrissebb 168 Órához!

CEU-s pólója nincs valakinek? – színpadról szólt vissza a Besh o droM azután, hogy a köztévében feketelistára tették a zenekar új klipjét

2019. június 8. 20:39 - szerző: B. V. – Á. Z.

Nem politizálnak többé. Elég lesz a tudomány.

Szombat este tartotta az első koncertjét a Besh o droM azóta, hogy kiderült, a köztévé kulturális csatornája, az M5 feketelistára tette a zenekar új klipjét, amelyben oligarchák bábuként használnak egyszerű embereket. Ez volt a húszéves jubileumi koncert a Kobuciban rengeteg vendégfellépővel, Pettik Ádám zenekarvezető pedig nem állta meg, hogy odaszúrjon egy kicsit. Azzal kezdte, mindig az van, hogy ne politizáljanak. Ezért most nagy szünetek lesznek a számok között, mert ilyenkor szoktak politizálni. Úgyhogy mostantól csak a tudománnyal fogunk foglalkozni – jegyezte meg. Aztán feltette a kérdést:

– CEU-s pólója nincs valakinek?

Azt egyébként, hogy miért nem játsszák le a Vaságy című új klipjét, az M5 szerkesztője a stúdióban, zenekari interjú közben csak tartalmi okokkal indokolta, részleteket nem volt hajlandó elárulni a döntés miértjéről. – Kijött az új számunk, ami cenzúrázva van. Lehet, az volt a baj, hogy ceruzával írtuk – vezette fel a Vaságyat végül Pettik Ádám a koncert vége felé.