A polgári magazin szerint Bródy János Orbán Viktorra támadt egy dalával, az énekes állítja, hogy a miniszterelnök eszébe se jutott

2019. szeptember 23., 12:42

Szerző:

Tudod, én ott voltam címmel új dallal jelentkezett a minap Bródy János. A szerző ebben arról mesél, hogy bizonyos dolgok nem mindig úgy történtek, ahogy később a mesélők felidézik a kalandos éveket. Szó van benne történelemhamisításról, vagy az előző rendszerben ellenállók hirtelen megugró számáról. 

Bródy szerzeményét a magát polgárinak nevező, viszont mások mellett Stefka István nevével futó Flag Magazin azzal a címmel mutatta be, hogy

az énekes új dalával Orbánra támadt.

Bródy János a Facebook-oldalán utasította vissza ezt a vádat. Mint írja, a „kultúrharcos indulat jellemző példája, hogy a magát polgárinak nevező Flag Magazin magánszorgalmú kutyája, (© Illyés Gyula), azzal vádol, hogy ezzel a dallal Orbánra támadok. Határozottan szeretném kijelenteni, hogy a szöveg írásakor eszembe se jutott Orbán Viktor”, egyébként is, a dal eredeti változata két évvel ezelőtt készült.

Nyolcvanegy éves korában elhunyt András Ferenc Kossuth- és Balázs Béla-díjas filmrendező, forgatókönyvíró, producer, érdemes művész, a nemzet művésze - jelentette be csütörtökön Szombathelyen Kollarik Tamás, a Nemzeti Média-és Hírközlési Hatóság elnöki főtanácsadója és Lovass Tibor, a Savaria Filmakadémia elnöke a 11. Savaria Filmszemle keretében rendezett médiakonferencián.

Családja, barátai, pályatársai, tisztelői kísérték utolsó útjára Tordy Géza Kossuth-díjas, kétszeres Jászai Mari-díjas színművészt, rendezőt, érdemes és kiváló művészt, a nemzet színészét, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját csütörtökön Budapesten, a Farkasréti temetőben.

Minden évben április 16-án tisztelgünk a holokauszt magyarországi áldozatinak emléke előtt. A nap arra emlékeztet, hogy 1944-ben április 16-án kezdték meg az első gettók és gyűjtőtáborok felállítását hazánkban. A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját megelőző délutánon Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat megemlékezést tartott az Óbudai Zsinagóga falára állított emléktáblánál. 

A magyar költészet napját 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük. Engedjék meg, hogy ezen a napon mi is tisztelegjünk a magyar líra előtt, ezúttal Nagy László csodálatos versével.