Básti Juli: Utáltam ezt a nőt, nem tetszett, ahogy viselkedik

Nemrég mutatták be a Seveled című romantikus komédiát. Básti Juli az egyik főszereplő, akinek ezerféle arcát megismerhette már a közönség filmeken és színházban is. Műfaji stigmákról, női helyzetről és öregedésről is beszélgettünk vele.

2019. december 20., 08:00

Szerző:

– Tartott ettől a szereptől, ugye? Mondta ezt több helyen is korábban.

– Igazság szerint többször felkértek már rá, de mindig találtam kifogást, hogy visszautasítsam. Tényleg tartottam tőle.

– De miért?

– Utáltam ezt a nőt, nem tetszett, ahogy viselkedik. Taszított a lénye, az a gyilkos indulat, amivel pusztítja a férjét. De a férfi imádja őt, és a maga módján persze ő is a férfit.

Fotó: Merész Márton

– Az ön élete tényleg más, mint Marthaé. Férjével, Puskás Tamással többször is elmondták már, hogy a házasságuk azért is működik jól évtizedek óta, mert egyenlő félként vesznek részt benne. De mi a helyzet a Centrál Színházzal, ahol a férje az igazgató? Ott is meg tud maradni az egyenrangúság?

– Nem, a színházban a férjem a főnök, akkor is, ha engem mindig meghallgat. Ám ettől nem érzem azt, hogy sérülne a szabadságom. Egyébként sem vagyok kékharisnya. Szeretem, hogy van mellettem egy férfi, akiben bízhatok, és aki – képletesen szólva – bármikor kivezet a bajból. Felnézhetek rá, mert okos és intelligens, nem elnyomó vezető, hanem része a közösségnek, amelyet irányít, és mindenkire figyel. Persze vannak konfliktusok, és van úgy, hogy több figyelmet igényelnék, mint amennyi éppen jut, de ezeket a szituációkat át lehet és át is kell beszélni, hogy semmilyen sérelem ne ragadjon bent.

 

Az interjú teljes változatát elolvashatják a 168 Óra hetilap csütörtökön megjelent ünnepi számában. Keressék az újságárusoknál!

Nyolcvanegy éves korában elhunyt András Ferenc Kossuth- és Balázs Béla-díjas filmrendező, forgatókönyvíró, producer, érdemes művész, a nemzet művésze - jelentette be csütörtökön Szombathelyen Kollarik Tamás, a Nemzeti Média-és Hírközlési Hatóság elnöki főtanácsadója és Lovass Tibor, a Savaria Filmakadémia elnöke a 11. Savaria Filmszemle keretében rendezett médiakonferencián.

2024. április 18., 16:59

Családja, barátai, pályatársai, tisztelői kísérték utolsó útjára Tordy Géza Kossuth-díjas, kétszeres Jászai Mari-díjas színművészt, rendezőt, érdemes és kiváló művészt, a nemzet színészét, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját csütörtökön Budapesten, a Farkasréti temetőben.