Újra látogatható Assisi Szent Ferenc sírja

Angelo Bagnasco bíboros, az Olasz Püspöki Konferencia elnöke nyitotta meg újra a látogatók előtt Assisiben Szent Ferenc restaurált kriptáját.

2011. április 21., 06:40

Bejelentette, hogy a sír és a látványos templom-múzeum megtekintése továbbra is ingyenes lesz mindenki számára, hogy mint mondta, ilyen válságos időkben is felvidulhassanak az emberek a szépség látványától.

A sírt évente átlag 4,5 millióan látogatják. A restaurálás két hónapig tartott és ez alatt az idő alatt kézzel tisztították meg a szennyeződésektől a kriptának mind a 15 ezer rózsaszínű kövét. Rendbe hozták a szent l230-ből származó szarkofágját is. Az egyház a modern idők szavát meghallgatva újításokat is bevezetett. Működik már két webkamera, amelyeket a sírra irányítottak, hogy az is részesüljön a látványban, aki fizikai valóságában nem utazhat el Assisibe. A kamerák / www.sanfrancesco. org/ a nap huszonnégy órájában dolgoznak.

Ezenkívül lesz egy e-mail cím is: latuapreghiera®sanfrancesco.org Az érkező imákat és üzeneteket a sír felett álló oltárra helyezik.

Tavaly a második világháború óta a legjelentősebb mértékben emelkedett az antiszemita incidensek száma világszerte, különösen az iszlamista Hamász október 7-i terrortámadása, és az azt követő gázai háború óta - szögezte le vasárnap kiadott éves közös jelentésében a Tel-Avivi Egyetemen székelő Kortárs Európai Zsidóság Intézete és az amerikai Rágalmazás-ellenes Liga (Anti-Defamation League).