Újabb erős, 5,9-es földrengés rázta meg Haitit

2018. október 7., 06:52

Szerző:

Erős, 5,9-es földrengés rázta meg Haitit helyi idő szerint szombaton – közölte az amerikai földtani intézet (USGS). 

A földrengés középpontja a karibi ország fővárosától, Port-au-Prince-től 20 kilométerre észak-nyugati irányban volt, nagyjából 15 kilométeres mélységben. Az első információk szerint több városban épületek dőltek össze, Plaisance városban leomlott egy katolikus templom homlokzata. A helyi sajtó szerint egy ember meghalt egy összedőlt előadóteremben Gros Morne városban.

A hatóságok közlése szerint az ország északi részein többen megsérültek, a földmozgás pánikot is keltett a lakosság körében.

Haitit 2010-ben 7-es erősségű földrengés sújtotta, amelyben több mint 220 ezer ember halt meg. Az ország azóta sem tudott teljesen lábra állni a katasztrófa következményeiből.

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.