Tüntetések kezdődtek, miután közelről hétszer hátba lőttek egy fekete férfit

2020. augusztus 24., 14:15

Szerző:

Újabb tüntetések kezdődtek a Wisconsin állambeli Kenoshában, miután a rendőrök közvetlen közelről, egymás után hétszer hátba lőttek egy fekete férfit - írja a BBC.

Az esetről készült felvételek tanúsága szerint a férfi nem engedelmeskedett a rendőröknek - igaz ellenségesen sem viselkedett - és éppen behajolt az autójába, alighanem elhajtani készült, amikor az egyik intézkedő egyenruhás a trikójánál fogva megpróbálta visszataertani és közben többször rálőtt. A férfit Jacob Blake-ként azonosították, jelenleg súlyos sérülésekkel fekszik kórházban.

Miután a videó felkerült az internetre tüntetések kezdődtek a városban, a hatóságok kijárási tilalmat rendeltek el.

Tony Evers kormányzó a Twitteren elítélte a rendőri erőszakot és együttérzését fejezte ki a meglőtt férfi családjával, aki a jelentések szerint fegyvertelen volt.

 

 

 

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.