Soros György: Orbán Viktor eszközként használja a nacionalizmust a rendszerszintű korrupció leplezésére

2019. november 16. 15:48 - szerző: Ágoston Zoltán

Az amerikai magyar milliárdos péntek délután beszédet mondott a CEU bécsi campusának hivatalos megnyitóján, amely kapcsán interjút adott a New York Timesnak, azt állítva, annak, hogy első számú közellenségéve tette, semmi köze egy állítólag közte és a miniszterelnök között feszülő személyes ellentéthez. Erről az ellentétről David Cornsteiin beszélt nemrég, Soros György szerint azonban Orbán Viktor csak szeretné, ha személyes ellentétről lenne szó.

A magyar miniszterelnök nem egy ideologikus vezető, Orbán Viktor csak eszközként használja a nacionalizmust a hatalom megtartására és a rendszerszintű korrupció leplezésére

– fejti ki az amerikai magyar milliárdos, hozzáfűzve, szó se róla, Orbán Viktor ambiciózus ember, aki aki a hatalomhoz vezető úton kiépítette azt a rendszert, amely most őt magát és a szövetségeseit gazdagítja.

A CEU bécsi campusának pénteki megnyitóján Soros György arról beszélt, hogy Orbán Viktor el van szánva az egyetem elpusztítására, amelynek a működését az alapítványa, a Nyílt Társadalom Alapítvány még 750 millió euróval támogatja.