Törölte a szélsőséges konteó-csoport fiókjait a Facebook

A Trump-párti QAnon-csoport erőszakra buzdított, tisztségviselőket fenyegetett korábban Amerikában. 

2020. október 7., 06:05

Szerző:

Eltávolította a QAnon szélsőséges mozgalom tagjainak nemcsak egyes bejegyzéseit, hanem a fiókjait is a Facebook és az Instagram - adta hírül kedden a cég, írja az MTI. 

    A Facebook augusztusban már betiltotta a QAnon-csoportok legalább harmadát, az akkori indoklás szerint azért, mert megosztásaikkal a csoporttagok erőszakra buzdítottak, vagy legalábbis népszerűsítették az erőszakot.

    A QAnon összeesküvés-elméleteket népszerűsítő laza mozgalom. Egyik elmélete szerint pedofilokat dicsőítő sátánista csoportok gyermekek globális szexkereskedelmét szervezik, és szövetkeznek Donald Trump amerikai elnök megbuktatására. A QAnon emellett hollywoodi színészeket, demokrata párti politikusokat, kormányzati tisztségviselőket vádolt meg, majd életveszélyesen meg is fenyegetett, mondván, hogy az általuk vélelmezett sátánistákhoz tartoznak.

    Az amerikai képviselőház október 2-án elvi határozatban elítélte a QAnont.

 

 

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.