Teljesen és kegyetlenül betiltanák a petárdázást Sepsiszentgyörgyön

2020. január 30., 17:45

Szerző:

1500 és 2000 lej (cca 100-140 ezer forint) közötti pénzbírsággal sújtanák azokat, akik petárdákat használnak Sepsiszentgyörgyön, valamint azoknak a kereskedőknek a működési engedélyét is bevonnák, akiket petárdaárusításon kapnak –  áll abban a tervezetben amelyet a városi önkormányzat bocsájtott közvitára a honlapján.

A kezdeményezés Antal Árpád polgármester javaslatára született meg, az indoklás szerint a téli ünnepek környékén fokozódik a petárdahasználat a városban és sokan a legelemibb elővigyázatossági szabályokat sem tartják be.

A közvitára bocsájtott tervezet szerint a lárma zavarja a város lakosságát, megrémiszti az állatokat, a jelenséget pedig nem lehet ellenőrzés alatt tartani – írta a Transindex.

12:22

Tavaly a második világháború óta a legjelentősebb mértékben emelkedett az antiszemita incidensek száma világszerte, különösen az iszlamista Hamász október 7-i terrortámadása, és az azt követő gázai háború óta - szögezte le vasárnap kiadott éves közös jelentésében a Tel-Avivi Egyetemen székelő Kortárs Európai Zsidóság Intézete és az amerikai Rágalmazás-ellenes Liga (Anti-Defamation League).