Öngyilkos lehetett egy karibi turistahajón dolgozó magyar, aki már két hónapja élt lényegében bezárva a fedélzeten

2020. május 10., 17:18

Szerző:

A Carnival Breeze nevű üdülőhajó legénységének egy magyar tagja hunyt el ma reggel, mikor a hajó Bahama-szigetekről tartott Angliába - írta a Blikk. A magyar kirándulásvezetőt, aki az elmúlt három évben dolgozott a Carnivalnál, munkatársai holtan találták kabinjában, többen úgy hiszik, saját maga vetett véget életének - írja a Cruise Law News.

A tengerjáró két hónapja felfüggesztette szolgálatait, így a legénység tagjait elkezdték saját országaikba hazavinni. A Carnival Breeze az angliai Southampton-ba indult, körülbelül 1300 fős legénységgel a fedélzeten, köztük magyar alkalmazottakkal is, amely csapatnak az elhunyt férfi is a tagja volt.

A Carnival Breeze üdülőhajó
Fotó: icruise.com

A Cruise Laws News-nak a Carnival legénységének tagjai szomorúságukat fejezték ki kollégájuk elvesztése miatt, egyikőjük, akihez a magyar férfi rendkívül közel állt, elmondta: "Jó csapattag és fantasztikus ember volt”. A férfi családja állítóag értesült a tragédia híréről.

A portál állítása szerint, a személyzet tagjai elmondták, a legénység tagjainál jellemző volt a depresszió, az unalom, a stressz és a bizonytalanság érzése is hiszen hosszú ideje voltak már bezárva a hajó fedélzetén, és nem tudtak semmit arról, mikor és mik lesznek a kövtetkező lépések.

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116 123 ingyenes lelki elsősegély-számot! 

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.