NYT: 30 alatt tarol a Jobbik

Rekordmagasságba emelkedett a Jobbik támogatottsága és csökkent a különbség a Fideszhez képest. A párt becsmérli az ország roma népességét és gyakran kirohan a zsidók ellen – írja a The New York Times.

2015. március 19., 05:39

A lap szerint a Jobbik protekcionista gazdaságpolitikát hirdet, szeretné újratárgyalni az államadósságot és támogatja az EU befolyásának gyengítését a tagállamokban.

Az Ipsos felmérésében különösen jól szerepelt a 30 év alattiak korosztályában. A közvélemény-kutató szerint a tavaly tavaszi választások óta a Jobbik mintegy kétszázezer Fidesz-hívet szerzett meg magának.

Az Ipsoson kívül a szakma több cége még nem tette közzé a márciusi adatokat, de ők hajlanak arra, hogy nagyobb vezetést mutassanak ki a kormányerő oldalán.

(Forrás: Szelestey Lajos)


Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.