Legalább 12 millió hordónyi olajat talált a MOL a norvég partoknál

2020. március 18., 08:55

Szerző:

A Mol-csoport tagja, a Mol Norge AS olajat és gázt talált Norvégia partjainál - közölte a magyar olajtársaság szerdán a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.

A tájékoztatás szerint a cég a napokban fejezi be a kutató fúrás és annak kiferdítő kútjának mélyítését. A kút már felfedezett olajmezők közelében mélyült az Északi-tenger középső régiójában, Stavangertől 200 kilométerre nyugatra.

Az előzetes értékelések alapján a megtalált szénhidrogén vagyon 12 és 71 millió hordó olajegyenérték közötti. A talált szénhidrogén API 40 relatív sűrűségű könnyű olaj. Ez a találat is hozzájárul a Mol organikus és inorganikus készletpótlási stratégiájához a kutatási és akvizíciós tevékenységein keresztül - írják a tájékoztatóban.

 

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.