Mészárlás Mexikóban: 59 holttest egy birtokon

Ötvenkilenc holttestre bukkantak több veremben, egy birtokon az észak-mexikói Tamaulipas szövetségi államban, közölték szerda este hatósági tisztségviselők. A vermek közel vannak ahhoz a helyhez, ahol egy drogkartell emberei tavaly nyáron lemészároltak 72 dél-amerikai átutazót.

2011. április 7., 16:27

A biztonsági erők úgy bukkantak a tömegsírokra, hogy nyomoztak egy ügyben, amelyben egy banda tagjai megtámadtak egy autóbuszt, és túszul ejtették annak utasait. Elfogtak 11 emberrablót, és ki tudtak szabadítani a fogságukból öt embert. Elképzelhető a tömegsírokba a busz többi utasát temették.

Szerdán tüntetés volt szerte Mexikóban, mintegy negyven városban a kábítószer-bandák és a droggal összefüggő erőszakcselekmények miatt - írta az

index.hu.

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.