Megállíthatatlanul sodródik a norvég partok felé a viharba került óriási luxushajó, 1300 embert kellett kimenteni - Videó

2019. március 23., 18:50

Szerző:

Meghibásodott egy tengerjáró hajó hajtóműve Norvégia partjai közelében, ezért a fedélzeten tartózkodó több mint 1300 embert ki kell menteni - közölte szombaton a norvég rendőrség. A Viking Sky nevű hajó irányíthatatlanul sodródik a szárazföld felé, és vészjelzést adott le. A hajó a Viking Cruises csoport tulajdona, és a vállalat weboldala szerint 930 utas fogadására képes.

A mentőhajók és helikopterek már elindultak a Viking Skyhoz, a szárazföldön pedig előkészítették az emberek fogadásához szükséges létesítményeket - közölték a mentők. A rendőrség kiemelte, hogy a tengeren óránkénti 70 kilométeres sebességű szél fúj.

Tavaly a második világháború óta a legjelentősebb mértékben emelkedett az antiszemita incidensek száma világszerte, különösen az iszlamista Hamász október 7-i terrortámadása, és az azt követő gázai háború óta - szögezte le vasárnap kiadott éves közös jelentésében a Tel-Avivi Egyetemen székelő Kortárs Európai Zsidóság Intézete és az amerikai Rágalmazás-ellenes Liga (Anti-Defamation League).